Awesome Followers

Thanks for visiting my silly-billy blog. Thanks a lot for following and reading. Much love from me, Sya ♥

Friday, 16 December 2011

Please don't go astray. :(

Hi there my little awesome blog ! *cehh*


I'm here in my bed alone, writing this entry alone. I'm alone. *LOL* Just kidding.
I'm here in my bed with my lappy while writing this entry with JB singing That Should Be Me beside me. HAHA T.T




 Your love is all I have inside..
Now there's nothing more to hide..
I promise I will never complain..
No matter how deep is my pain..

♥ This bond is real and not a game..
There are no rules and no one to blame..
I promise I will never complain..
No matter if there's nothing to gain..

 I could feel your soul is so pure..
For my wounds, its the best cure..
I promise I will never complain..
No matter if ever leaves a stain..

♥ When I see you I got no clue..
I can only see your smile that's so true..

♥ Although I want us to be together..
I want to hold you in my arms like forever..

♥ With every second my love will grow..
For you, my moon and sun will glow..

♥ I died every moment but you couldn't stay..
I will keep my promise and not complain..
No matter if its make me cry like insane..

 

Hm. Okay now saya tak ada apa-apa nak tulis dah. Luahan hati saya pun awak dah baca kan. Aww so sweet kan luahan hati saya ni . Muahaha *just kidding*

Hmm " I'm about to lose my mind, you've been gone for so long, I'm running out of time. I need a doctor, called me a doctor, I need a doctor, doctor, to bring me back to lifeeeee "

Wahh ramainya tutup telinga bila saya menyanyi lagu I Need A Doctor tu ! Haha =.=

Here, saya ada sedikit madah berhelah. Nahh, cer check sikitt. :p

"Don't go looking for the NEXT, if you're still in love with your EX."

ILY, Capital C.
So later update lagi. K bye.



Wednesday, 7 December 2011

Its about POLKA DOTS~!

Hello ! :)

Harini bangun awal pagi, then hapdett belog buruks ini. Update pasal apa? Hm about something I did last nite that interrupting my time to watch Cinta Elysa. Haha, dah tak dpt focus nak tengok cerita tu. Haihh ada Johan dgn Adam Shah tu, mana boleh terlepas. Muehehhe! 


Cakap pasal AdamShah kan kan, awww like it babesssss ! Dapat snap pic dengan dia haritu. Awww likeee it ahahaha :D 


#sweet kan kami. hehe


Actually last nite, pukul 8 lebih macam tu la, ME and MY 2ND SIS buat apam polka dots. Tapi apam tu sya letak filling blueberry. Slurrrppppp, sedap gilewww. Ahahaha *tak malu*


#Belum masak lagi. 

#Hasilnyaaa !! Tgk huruf U tu, terlebih blueberry. Eeee lagilah sedap! ahaha :D


First time try, so tak omey sangat lah rupanya. Takpe, second time try nanti dah expert letuuww, boleh jual, buat bisnes untuk jana pendapatan time cuti sekolah. Haha :p


Nak rasa tak? Tell me okayy ! ;) Tell me, tell me, tell me, love me ! Hehe :D Byee ;)



Monday, 5 December 2011

Help Me !

Hello my dear ! :)
Its MONDAYYY and I like it. Haha :D

Eh my dear, not feeling well yaa? Alolo kesiannya, selsema yaa? Nah click sini !! Click click click !! :D



Okay cuti memang lah best kan. Betul tak? Yelah, takyah nak bangun awal pagi, pegi sekolah, buat homework, blah blah blah whatever~ Hihi. 
Then, siapa rasa badan dia makin berisi sejak cuti sekolah ni? SAAYAAAAA !! Haha :D
#Seriously tak bangga pasal ni. =.=




#Hm pic sekitar bulan 3, 2011. Berat baru 47kg sehh =.= Now? Hehe~


Apa dah jadi pun aku taktau lah. Hm mybe cuz since cuti ni, asyik makan je. Makan yang sedap-sedap pulak tu. Memang tak boleh control lah. Muehehe :D
Oh okay jangan risau. Boleh kurus balik, bukan naik banyak sangat kot. Hee :D




Orite, Fitnesse + Low Fat Milk = My breakfasssst ! Usually memang ni lah breakfast aku. 
Breakfast dah okay, but.... Bila time LUNCH & DINNER, tak control pulak bila cuti ni. Haihhh tak boleh jadi !! 




Okay Sya, ingat Avril Lavigne~ Ingat AL~ Ingat AL~ LOL why AL ? Frankly speaking, i adore her a lot since i was 13 ! She has gorgeous body, awesome style instead of great voice
#Cehh, kononnya nak body lawa mcm AL ? No wayy lah Syaa. Hahahaha :D


Okay, bye!

Hati ini ku biarkan dalam rindu.

Assalamualaikum :D
Hello paparazzi ! :p

Okay jangan freak out, yes tajuk entry pelik semacam. Actually tu salah satu baris lirik lagu dalam lagu lama, tajuk lagu tu Akan Ku Tunggu. Pernah dengar? Aku terdengar lagu tu masa type entry ni so ter-gedik buat tajuk. Tak apa kan kan kan ? Hehe :D


This time entry ni special untuk someone. Jeng..Jeng..Jeng..!! Siapakah someone special itu? Boyfriend kah? Oh gediknya :P


So here it goes...


NURUL ADILA BT ROSLI a.k.a DYLLA :D






She is the someone special ! Wanna know why? She is part of Wasabi Gang. The youngest between us. She is my best girlfie ! The most cute yet gangster girlfie ! I like most about her is, she can be so understanding and so kind. Sometimes I feel so hard to read her mind whether I hurt her feeling or not with my words, my action. She can be my place to share my obsession about K-Pop, share my problem and more. Hm this entry may be endless if i keep saying about how good we are. So straight to the point babehh !
So, DYLAA :D 
HAPPY BIRTHDAY ! 
WELCOME TO 16 WHERE A LIFE BEGIN !! :D




Lebiuuu, muah muah :D LOL


And to others WASABI GANG, 
Shikin, Izzaty, Atyrah, Nyssa, Faraa and Adreanna, happy belated birthday lah :D
Sory babes, i dont give any presents to everyone. But one thing I can give is friendship that never will end. I always there for you all :D 


My WASABI GANG is my Best Girlfie EVER !! :)

Friday, 2 December 2011

Chef at Home !

Hello !
Its DECEMBERRRRRRR
And you know what, it means 2012 is coming next month ! And then I'll be in Form 5 ! And.... SPM !! Ahhhh !! If i cant do the best for SPM, what will happen to my future? Then, can I catch my ambition to become an Engineer? Hrrrr Why i feel like time is running so fast ! *sakit otak ni pikir* hihi just like what people always say, watlek, watpeace, watkiut. (Y)


Everyday is a gift, that’s why they call it the present.


Whatever you are be a good one.
- Abraham Lincoln

The future depends on what we do in the present.
- Mahatma Gandhi


Previous entry, ada cerita pasal buat muffin with my nieces. Kali ni pasal my HOMEMADE ICE CREAM pula ! ^.^

As usual, my nieces come to my house then aku ajar buat Ice cream oreo. Why oreo? Sebab kaaaaami hantuuuu oreoooo :3 Hehe





Oh yaa, ice cream tu aku letak atas waffle gardenia yang dah disapu Planta and toasted ! Wuuu super delicious kata my lil bro lah. Hehe mcm makan dekat A&W :3
Nak tahu, ice cream tu kan, sedap gilewww :p *apehal sengal sgt aku ni*



See, ' Auntie Gojes ' with her super lovely nieces and crazehh awesome lil bro ! Love you all, muahh :'*

Hm thats all je lah kot. Later update. :) Kbye !







Wednesday, 30 November 2011

Heyyheyyheyyhello !


How you guys doin'? Awesome? Oh, good ! 


Hoyyeeeeeeeahhhh, setakat ni suka sangat sebab Liverpool vs Man City, 1-1. Then Liverpool vs Chelsea, 2-0. :D
Eh lupa. Malaysia vs Bahrain haritu. hrrrrr mula-mula semangat lah aku tengok. Lepas Bahrain dpt 3 goal, frust gilewww =.= Sokay, team Malaysia dah pulun habis kan, dah buat yang terbaik. :D How dare newspaper KOSMO ckp dorang malukan negara ! Apelah T.T


Cukup lah pasal bola. Nanti kalau jari jemari ni dah terlanjur menaip pasal Dirk Kuyt, Nazmi kecik, Wan Zack, Suarez, Khairul Fahmi semua, memang tak henti lah aku mengarut. Hehe:)


Usually I spend my time from 2pm until 5pm with study during this holiday. USUALLY lah kan. But today, 30.11.2011 I did something with my nieces. We made MUFFINS !! 
Around 2pm, my nieces, Anis and Erin came to my house and I started to teach them how to make muffin using my recipe. 


We made a lot muffin with different filling such as Oreo, m&n chocolate, Raisins and chocolate stick. 




#Ni tak masuk oven lagi. 



Adik aku memang suka makan apa yang aku masak. Muehehe :D Oh ya, pic tu dia tengah makan muffin filling chocolate. Yummmy! I like that muffin a LOT ! Bila makan, chocolate tu cair dalam mulut. Mmmmm Awesomeeeeee ! :)


Btw, recognize my nieces? Look here, ME and my lovely NIECES. 





Seeee, omey kan niece aku. ^.^ And aku pula MAKCIK GOJES. Eh takmau lah Makcik ! Kalau AUNTIE okay jugak. Hihi ! Tapi dorang tak panggil aku makcik, panggil KAK SYAA, aww lovely ! Haha :3



























Dear MAIDEN VENOM...
Shikin, Yoyai, Atyrah and Muner !!
Korang ingat lagi tak muffin ni? Yess, yang ni lah hasil penat lelah kita pergi beli barang nak buat muffin dekat chow kit and buat muffin dekat rumah aku dari pagi sampai petang. Haha, kelakar kan masa jual dekat kantin sekolah dulu? Muahaha segan sehh ! Unforgettable memories ! ;)




Best friend is someone who knows all about you and loves you anyway.
- Elbert Hubbard

Friday, 25 November 2011

Hello, I am here. :)

Assalamualaikum. 
Hello.
Hi my dearest sweet cute awesome readers
I still here.
Yes, I am here. 
Aaahhh chillax, i know you miss me :p 
Muehehe :)


Anyway this is a really stupid short entries !! 






Enjoy your awesome holidays :)


Hmm apa jenis blog writer aku ni. Haiyooo kejamnya aku, biarkan belog buruk ini tak ber-hapdet lepastu berhabuks, berdebu, berlumut semua ! *metafora melampau :p
Anyway bukan tak nak update blog. Ada banyak entry tapi tak publish. Why? Sebab aku kurang masa menghadap lappy ni. So sory yaa wahai entry sebab biarkan kau jadi draft je. Hehe :D


Holidays aku? Oh yaa, lotsaaaaaaaaaaaaaaaa activities !! ^.^
K bye, gtg !



Friday, 4 November 2011

No one, but only me. :)

Sungguh cantik memakai tiara,
Tapi cantik tidak abadi,
Assalamualaikum pembuka bicara, 
Teruskan membaca kalau sudi. :) 




##Haa, budi bahasa budaya kita !! See, dah mula lah aku nak berpantun ni. Maklumlah, anugerah PEMANTUN TERBAIK SEKOLAH jatuh ke tangan aku tahun lepas, nak buat macam mana. :) *kay sory, ter-poyo seketika :D


Click the picture to see "more"


Kay, these few days, were making me tired. Seriously, I AM TIRED. But, I still have fun with my friends. I AM TIRED of this feeling. TIRED of keeping my feeling for you alone. Never mind, I WILL try to ignore you and pretend like I have no feeling for you. I WILL.


#I don't mind my friends didn't like you. Saying bad things about you. But you've got something that made me fall for you. But now I think its over. I cant keep being like this anymore. At least I am glad that we both have a great conversation , texting , calling and awesome hanging out then watching 3d movie together for me. Although all that silly things happened once in my life time. I will never forget it :) 
PS - Whenever I saw you and remind about the memories, I cant stop smiling..Such a silly things n fool me.. :)


#For the crush.. Yes, I had a crush on you. Serious. I admire you. I am dying to start a conversation with you but I cant. I dont have enough strength to do that. Sokayy, i want to move on. I will find someone almost perfect like you. :)




Dear LIFE, I want to stop loving someone who cant love me back. I want to stop fall for someone who didnt accept me just the way I am. I want to stop having a crush.. Mybe I dont deserve to be somebody to someone. Or mybe I am too choosy. Whatever, I have to focus on my study. SPM next year. I have to struggle. :)




K enough bout my silly epic romance. Now.... 


WASABI GANG !!!!!! :D






Kiteorang ada satu video baru upload dekat youtube. Made by ME :D 
Video tu ada medley few lagu yang agak catchy kot. So, tengok lah ye. It just for fun. 
Kiteorang tak harapkan apa-apa asalkan friendship ni kekal hingga akhir hayat. :)
Lebiu WASABI GANG :D 




So, nanti update entry baru. Im kinda blurr, speechless, hopeless, stupid, freaks now -.- Duno why why why -.-



Mybe, KECIWWWWWWAAAAA dgn result FINAL EXAM kot. :'( Haihh next entry okeyy !! :)

K bye lovers :)



Monday, 31 October 2011

MAJAKA & Alamanda :D

I'm sexy and I know it ! 
I'm sexy and I knowwwww it ! 
#Singing Sexy And I Know It - Lmfao :D

YEAH, jangan nak sexy sangat lah kan . :D

Heyy darling ! Assalamualaikum ! :) 
Im typin this entry with lots of zZzzzZZzzz thing ! I mean, I AM SO DAMN SLEEPY -.-

29.10.11 - SATURDAY :D 
It was a frickin' awesome Saturdayy with Nyssa Yusof, Izzati Munirah and Shikin Qirazow! :D

Pada pagi yang indah, aku dikejutkan dengan bunyi alarm hp yang bising gila. Alarm aku lagu hardcore. Bila dengar terus straight bangun tidur lah kan. Dengan semangatnya, pukul 7.30 dah officially bangun tidur. Tapi wat lek dulu, baring lagi. Sampai lah pukul........ Tak ingat lah -.- Then, buat kerja rumah sikit, Well, rumah saya tak perlu kan bibik okaaay :p 

"Sya, aku bukan nak tau kau buat pe kat rumah, jgn nak kecoh la kan" - korang mesti pikir mcm ni kan bila aku buat pendahuluan macam kat atas tu ! Haha, jangan nak menipu :p


My SATURDAY was AWESOME. Why? Bcuz dapat spent time dengan Shikin, Yoyai & Izzati. :)


Firstly, kiteorang pergi Sekolah Sri Puteri, Cyberjaya. Ada open day dekat situ. Nama event tu MAJAKA (Majlis Jalinan Kasih). Ni pun dapat invitation sebab Izzati dulu student Sri Puteri. But now dia dah jadi student SMK BTS :p 








Sampai je sekolah ternama tu, macam-macam reaction daripada student sana yang aku dapat tengok. Ada segelintir tu macam bajet je. I mean, kenapa nak tengok orang jeling-jeling pulak? Dah bagus sangat lah? Haha, please lah. Jangan pandang orang sebelah mata kayy.
But the rest semuanya okay, nice ^.^ 



Masa ni semua tgh menari o.O haha ;D



Okaaaaay, sekolah tu besar, macam hospital swasta -.- Jauh beza dengan SMK Bdr Tasek Selatan. Haha :D Actually MAJAKA tu ada macam-macam activiti until 10pm. Tapi, buat apa nak lama-lama dekat sana, tak biasa lah -.-


An ugly personality destroy a pretty face


Then.. Dah puas dekat situ, kiteorang away to Alamanda pula :D





Nampak tak texi dalam gambar tu? Okay ni cheq nak habaq siket -.- At first, kiteorang ingat nak pergi Alamanda naik taxi je. Then ada taxi berhenti, dia drop few boys dekat depan Sri Puteri jugak. Boys tu pun naik taxi dari Putrajaya Central, sama dengan kiteorang lah. Tapi, kiteorang kena bayar RM9 je. Boys tu pulak, kena bayar RM30. Okay, kiteorang dah mula rasa ada yang tak kena. -.- Izzati tanya dekat driver taxi tu, kalau nak pergi Alamanda, agak-agak berapa ringgit. Driver tu kata, satu kepala RM5. Haaa? Pelik, boleh pulak nak charge macam tu? Why tak pakai meter kan? Driver tu cakap, kalau pakai meter, mahal. Mybe boleh charge sampai RM30. Haaa? Whatdefuck -.- 
Ni bukan kes duit. Tapi ni dah kira kes nak menipu. Yela, memang lah kiteorang tak biasa dengan area sana, tapi macam tak masuk akal. Driver tu pun nampak mencurigakan. Dah lah kiteorang ni semua girls, so kiteorang putuskan nak naik bas je. =.=
Tapi driver taxi tu nak kacau kiteorang jugak masa tengah tunggu. Hey, orang dah tak nak naik taxi awak kan, awak sila lah blah -.- Tensioooooooon je. :p Report dekat boss awak baru tahu :p


Then.. Tunggu bas, naik bas, sampai Alamanda. Makan, jalan-jalan kejap and balik :D 









Okay, cukup sampai sini. Serious mengantuk. =.=
Just somethings to remind. GIRLS yang dah ada rupa paras cun, educated, talented, family orang berada or mybe high class punya person lah kan, please mind your words and action. Tak guna kalau jadi girls yang complete package from the out side, tapi attidue level class 3. Paham tak ? Tak ? Okay fine. Just live your life to the max :p Always be NICE :D Kbye.




Saturday, 22 October 2011

Hello Sickest Saturday !

Heyyo readers , stalkers and loverssss ! Hihi, Assalamualaikum :)


5 hari tak update belog buruk ni, ouh rindunyaaaa !! >,<"


Okay, today is S-A-T-U-R-D-A-Y


Tapi this Saturday tak best sangat lah, demam sikit. SIKIT kot. Actually since Friday lagi dah kurang sihat. ;)


Btw, pasal F1 In School tu, kiteorang dimaklumkan, 
kiteorang dapat........tempat ke..... TUJUH. Got it? SEVENth. 

Not bad lah i guess, sebab overall pun ada 13 team. Then, first time join. Sokaaaaaayy, we still proud ! :D Then, tak tahu lah dapat wild card untuk next level. Haritu dengar cerita 8 team je yang terpilih untuk National level, tapi tak tahu lah kalau ada any changes. Just berharap je lah dapat pergi next level, kalau tak dapat pun, takpe i dont mind. Hee~



Tgk pic tu, dari kiri ke kanan okay ->
Tyra - Graphic Designer
Sya - Team Manager & Manufacturing Engineer
Shikin - Marketing Manager
Nyssa - Resource Manager & Design Engineer 




Then.
Hasil DEMAM =.= 


Adek aku yang mok ni duduk atas kiteee, =.="



Hoooyeaaaah ! :)


Short entry, got to go =.= Actually ada story siket, tapi kena pertimbangkan dulu samada boleh share ke tak, nanti ada orang saman aku, haha ! :)




I'm one of those people, who always acts happy & puts on a smile to cover-up the pain & misery going on inside.

Whatever happens to you, you only have two choices. Either you make it a good memory, or a good lesson.


One of pics yang baru upload kat page Wasabi Gang ! Cer likeee babee ! Kbyee y'all :)




Monday, 17 October 2011

F1 In School Technology Challenge Region 2011

Heyyo stalkers , sorry for the zillionnnnn late update ! I kinda buzy nowdays plus I got some trouble whenever I wanna switch on my lappy and start to online . Haa ? Yelah , bila nak online je , adik kacau and sort of . Haha :)
But, entry kali ni, pasal F1. Yeah. F1. Formula One. 
Kronologi cerita -




10.10.2011 - Monday
ME, Shikin, Nyssa and Atyrah are in one team, TEAM MAIDEN VENOM that represented our beloved school, SMK Bandar Tasik Selatan.
First day, kiteorang kena buat presentation depan judges dekat Brisdale Hotel. Okay, aku sangat confident and ada lah sikit rasa nervous tu. Last minute preparation, so we all just did whatever we can lah. Tak harap dapat verbal presentation pun. Plus, our 20 pages portfolio pun takde lah hebat mana. Hihik. :) 




This is our 20 pages portfolio.


B4 us, ada Levassor & Blaze


11.10.2011 - Tuesday
Pukul 3 petang, kiteorang gerak pegi Brisdale Hotel. 3D2N kat sana! ^.^ Masa nak naik bilik, kiteorang tersalah lif ! TER-masuk lif to parking. Pastu nak keluar balik, tak sempat cuz pintu lif dah tertutup. Huhu, malunyaaaaaaaa -.-" Sebelum malam, kiteorang sempat pegi UO dekat depan hotel. Beli Maggy Cup sebab bila dah late nite nanti, kiteorang plan nak tgk movie KARAK sambil makan magy




At night, ada taklimat sikit and set up booth. Booth kiteorang simpleeee sangat! And booth tu bukan kiteorang yang rancang, design banner semua bukan idea kiteorang. Tapi takpe, redha je lah sebab last minute kan. :) Psssst, masa nampak team Levassor set up booth, seriously jealous cuz booth diaorang lawa sangat and WHITE


Jersey NIKE tajaan JALAN TAR , muahaha :D


B4 taklimat bermula.


Booth dah separuh siap .

SMK Bdr Tun Hussein Onn, i guess

SMK Aminuddin Baki - BLAZE


SMK Jalan Tiga - Super Sonic

Tachyon 


SMK Aminuddin Baki - Levassor F1 , luv their booth


12.10.11 - WEDNESDAY
RACE day. Mula-mula lawan dengan team VI. Tapi pakai auto start. Kiteorang menang :D
Then, knock out race. Lawan dengan Levassor F1. Whuuuuu, seram sejuk aku masa tu. Team diorang tu dah lah jadi perhatian mata antarabangsa aku ni. Haha :D Maiden Venom vs Levassor, kiteorang menang juga. 



Super Sonic vs Maiden Venom



After that, kena lawan dengan team Super Sonic. Masa tu aku dah yakin dengan diri sendiri, sudah ada confident. But then, aku TER-fault start. Haihh soryy SMK BTS, kiteorang kalah. Beza 0.007sec je. :( 
Perjuangan terhenti di suku akhir. :)


Dinner biasa je, tapi pakai baju kurung sebab nak jadi lain dr yang lain. Sopan kan :)


Satu meja dengan VI 

Lepas dinner tu, dah hilang sopan dah. Kiteorang yang PEREMPUAN ni, mulakan aksi bermain takraw depan bilik ! Aha, lawak gilaaa. Budak VI join, sekepala dgn kiteorang. Then kacau bilik orang lain. Aku join budak VI ketuk bilik 715, 71??? something then lari. Haha kelakar je. :) Dah penat main bola takraw tu, ramai-ramai makan maggy depan bilik kiteorang. Sempoyyyy :> 


13.10.11 - THURSDAY
Last day. FINAL RACE, Super Sonic vs ALPHROMT . *Sorry if spelling salah, hihi :) Super Sonic menang, yeayy congrats !! :) 



Super Sonic ! Paling kiri - KAMAL yg mcm irwansyah. Hee.


Lepastu ada lah penyampaian hadiah. Malas nak ulas pasal tu sebab aku tak beri perhatian sangat. Huhu :) 
Lasssssssssst, kemas booth and snapping pictures buat kenangan. 


STREAMLINE ! ada Philip cute !

with VICTORIAN GP



Seriously masa last day tu aku ada satu plan, tapi aku tak buat pun plan tu and now aku menyesal. HAAAAAAAAAA :'(


Itsokay Maiden Venom tak menang any categories, cuz we all memang tak harap apa-apa pun, just nak pengalaman yang berharga tu. Then junior kiteorang kena buat betul-betul untuk comp. next year pulak. :) 


Heyy my eyes dah tak larat ni, cuz Im typing this entry at 2am and I have to go to school at 8am. Haha :D Sorry, entry tak berkualiti. :)




PS - SYA merupakan seorang insan yang susah nak suka someone. SUSAH SGT kot. But masa dekat sana, I crushed on someone. My eyes dah lekat dekat dia since first time nampak. But, nothing I can do. Haha why I always like this. Bye.


Keeping your feeling alone, will only make you dying.