Awesome Followers

Thanks for visiting my silly-billy blog. Thanks a lot for following and reading. Much love from me, Sya ♥

Tuesday, 31 May 2011

Reunion class of 6 Syafiee 2007 SRA Islahiah

31 May 2011 - Sya pun tak tahu ape2 sangat pasal reunion ni . Tiba2 kecoh pulak kat Fb , dekat group SRAI pasal pergi rumah Ustazah Ramlah . Well , Sya okay je , takde hal pun masa tu . Nerveous pun ada jugak sebab dah lama sangat tak jumpa . Lagi2 pergi rumah ustazah pula tu . 
Then , sampai je rumah ustazah dalam pukul 2pm something . Masuk je rumah ustazah ,,,,,, whoa , semua member pakai tudung except me . Ada la sikit rase segan tu . Ngee ~ Pastu konon-kononnye kena tarbiah la dengan dorang semua tu . Haha ! Yang datang tadi pun tak semua la , ramai tak dapat join n lost contact . Less than half je yang datang . 
Boys yang datang - Anas Kamal , Syazlie Anas , Syafiq , Farid , Afiq , Fadrullah
Girls - ME (Sya) , Mira , Hafizatul , Anis , Jannah 

* Ustazah Ramlah 

* Ex-students Ustazah Ramlah # yang tak pakai tudung tu , ME :) 

* The boys 

All of this reunion things made me felt like time past a lot faster and now i already 16th years old . Miss the childish school's moment ! Sekarang ni semua dah grown up , muka dah lain sikit , dah matang , macho & cun kan . Hopefully korang semua success dalam hidup ni kay :) We'll wait and see for next 10 years reunion ! 


Monday, 30 May 2011

SCHOOL BREAK !

* Buai laju-laju , Cuti dua minggu ! hee #boleh buat pantun 2 kerat

Okay , as a Form 4 student , Sya sangat lah happy sebab midyear school break dah start . Well , rasa macam lepas lah segala tension sebab before cuti start kan ada mid term exam for about 3 weeks ! Damn , that time Sya struggle gila dengan exam . Kena study and work hard lebih sikit untuk exam Bio , Physic , Chemist . Lega sangat lah exam dah habis kan , tunggu masa dapat result nanti . If result bagus , then fer sure happy lah kan , if not pun , redha je lah dengan usaha yang tak seberapa tu . Okay stop membebel pasal exam , benda dah lepas kan , jangan dikenang lagi . 
Sekarang ni , kita story pasal school break pulak ! Cuti bukan lama sangat pun , tapi macam-macam aktiviti yang nak dibuat , macam cukup je masa tu . Entah la kan . Well , cuti ni , antara plan sya - watching movies such as Pirates of the Caribbean , Karak - Laluan Puaka , KL Gangster and Kung Fu Panda , hang out around KL with my friends , outing with family , meet old friends , shopping , dont miss the tution classes , holiday at Pangkor Island , siapkan homework many more i guees lah . hihi :) 
Kay lah , hopefully cuti ni ada manfaatnya k :) #sepanjang cuti ni , confirm lah Sya akan jadi onliner tegar Facebook , haha ! 

* Enjoy your school break sementara anda masih ada waktu . #tak tahu nak tulis ape , hihi


Friday, 27 May 2011

de story of CHEGU KIOH

* SELAMAT HARI GURU / HAPPY TEACHERS DAY !

27.05.2011 , there was a Teacher's Day celebration at our school , Bandar Tasik Selatan High School . So , Me , Atyrah , Shikin , Zaty , Nyssa , Dyla , Tasha , Cha and Sai need to present a drama for the student show . Okay our drama or short story entitled was THE STORY OF CIKGU KIOH . hee ! Actually it was a really funny story. 
Okay the story was like this - *cakap BM lah ye , memartabatkan Bahasa Melayu , nanti cikgu bahasa saya marah pula sebab asyik guna bahasa asing je # poyo kan ~ hee
Di suatu sekolah ni , terdapat satu kelas , yang terdiri daripada budak2 yang sangat nakal iaitu Shikin , Sya , Dyla & Zaty and budak2 baik ataupun skema iaitu Cha & Sai . One day , ada lah cikgu baru dari Perak yang akan mengajar subjek Sejarah untuk class tu , nama dia Cikgu Rokioh (Atyrah) tapi student panggil dia Cikgu Kioh je , ala2 Kiah Propa gitu . hihi . Okay then , Cikgu Kioh ny sentiasa tak pernah tinggal pun spec mata dia yg besa tu . Tu la trademark die slain loghat die ala2 orang Perak . huhu . Lawak glerr tau . Geng budak nakal pulak selalu je kacau Cikgu Kioh ni such as baling kertas kat cikgu tu and tak bawak buku .
Few months later , Cikgu Kioh marah sebab perangai budak2 nakal tu tak pernah berubah . Then , Cikgu Kioh tak datang sekolah for a few days and Pengetua yang garang (Tasha) yang ganti . Pengetua tu garang and membuatkan geng budak2 nakal jadi bosan setiap kali Pengetua yang ajar so baru lah budak2 nakal tu sedar yang mereka tu rindu sangat kat Cikgu Kioh walaupun selalu usik Cikgu Kioh tapi bagi budak2 nakal tu , apa yang Cikgu Kioh ajar lagi mudah difahami . Suatu hari , Cikgu Kioh muncul dengan tiba2 , budak2 nakal tu pun rasa sangat lah seronok and tertanya-tanya kenapa Cikgu Kioh dah lame tak datang sekolah , mereka tu ingat Cikgu Kioh sakit or marah dengan perangai mereka tapi rupanye Cikgu Kioh bertunang . whaha ! So , ending die , nyani lagu hari guru untuk Cikgu Kioh . DONE !
Mase kat atas stage tu , only God knew what we felt k ! Nervous ! Shy ! Then , banyak lari dari skrip . Kira okay lah tu , kiteorang pun practice beberape kali je . Anyway , kiteorang buat persembahan tu atas permintaan cikgu and untuk enjoy sebagai satu kenangan sekolah menengah yang takkan dilupakan :) 

* ATYRAH , act as CIKGU KIOH

* CIKGU KIOH n ME :)

* Tasha (Pengetua) & Atyrah (Cikgu Kioh)

Thursday, 26 May 2011

Fav HARDCORE

*ALESANA

* ESCAPE THE FATE

* EYES SET TO KILL

*THE DEVIL WEARS PRADA

Those are all my fav hardcore band ! Yeahh ! Well , i start to like all those hardcore thing since i was in Form 2 , 2009 something . Firstly i fell in love with their song ! I mean , their musics are extremely unordinary ! Before i started to know more about hardcore , i always thought that their songs were nonsense and their lyrics maybe so nasty ! But then after i fell in love with these hardcore , i realized that their musics were the best and their lyrics sooo special and meaningful ! 
Hardcore and Screamo are pretty same type of things right ? 
EYES SET TO KILL , AVENGED SEVENFOLD , THE DEVILS WEAR PRADA & ALESANA : my loved one ! :)

Friday, 20 May 2011

Shooting video !

20 May 2011 - 7 am until about 7 pm at school !
Hari ni dah lah ada exam Chemistry Paper 1 & Biology Paper 1 . Damn hard lah exam tadi . Buat otak jadi runsing je sebab soalan die lain macam sikit . Hm , redha je lah . At least dah study and try . :)
Okay after school pulak , kiteorang kena stayback sbb ada project F1 . Thats all je .
Hm , experience shooting video ny , bernilai jugak la . Ingat senang ke weh ? Susah lah sikit sbb ashik "cut" je . Letih jadinye =.=" We already try our best in a very SHORT time . So the effort is probably good enough .
Nanti dah edit , tgk lah video tu kat Youtube kay ! haha !
Kay chaw ! :)

video
*Part of supporter F1 ! haha ! :)

*Myself n Tyrah ! Sje je letak pic ny ~ hihi

Thursday, 19 May 2011

Budak2 Pure Science Gila Lensa !

MYSELF !
SYA @ Kucheng

ATYRAH @ Chapard

SHIKIN @ Qisz

NYSSA @ Yaii

ZATY @ Munerr 


18 May 2011 , kiteorang menggila dengan lensa ! Alaa , pic biasa je , takde pkai DSLR sume tu :P Pakai camera hp aku je , SonyEricssonVIVZA PRO ! *saje je nk bajet hp HAHA ;)
Actually , all of these pic was taken due to our F1 team project . We need to make a presentation video . And , the video is still under process . More pic ? Search at my FB , dont forget to like ! haha ! :)

Wednesday, 18 May 2011

F1 In Schools

F1 IN SCHOOLS 2011 ~
Okay ! For this year , buat julung2 kalinya lah kan , SMK BANDAR TASIK SELATAN join championship F1 In Schools ni ! Wahh , gempak kan ? haha :p
So , yang terlibat dgn challenge ni ialah.......
SYA , SHIKIN , ATHIRAH , ZATY & NYSSA . Sume dari kelas 4 BESTARI :)
Nervous jugak lah kan , sbb kiteorg ni wakil sekolah BTS yg pertama kali terlibat dgn challenge ni . Kiteorg dh lah tak tahu pape sgt en , bak kate org yg dh expert , kiteorg ny boleh menang ker ? Tu yg risau tu =.="
Tpy , kiteorg xperlu nk risau sgt sbb kiteorg ada ........ CIKGU FUAD !! haha ! Ape yg special sgt eh ? Special lah sbb Cikgu Fuad merupakan seorang yg sangat berpengalaman dalam F1 tahu tak .
Kiteorg dh daftar untuk challenge ni sejak March yg lalu . Team portfolio pun dah di-submit . Tinggal nak upload   video team presentation je kat Youtube sebagai salah satu syarat penyertaan , otherwise , takut kiteorg di-disqualified dari challenge ni pulak . More about F1 challenge ni , Sya akan share later k .
To all students of SMK Bandar Tasik Selatan , korang support lah sekolah k , doa2 kan lah ye , jgn lupe misi sekolah kite , KEPUNCAK KECEMERLANGAN 2011 !
BTS Hebat ! Chaww :)

Monday, 9 May 2011

Audrey & Izzi


Audrey Kitching & Izzi Murder 

Both are sooooo hot ! I mean , i just like their style and make up ! For Audrey , i love her hairrrrr ! I fell in love with scene type since last two years mybe ? Since i watched video about Scene Queens . They are sooo freakin pretty ! Izzi Murder , i lovee her make up ! I love her eyes make up ! Pretty ! Like it a lot !
Untung lah jadi model =.=
byeh ! 

Friday, 6 May 2011

Says about Sya

sya ! sya ! sya !
yes , she is ! 
but , what did u guys know about her ?
let see , hmmmmmmmm !
well , she just a girl who love to be happy always , open minded but sometimes can freakin bad sensitive . 
she really crazy about shoppin , watching movies and spend time with her family and friends .
more more and more , she hate when people easily says bad things about her withou any prove , she hate to be hated , she hate to hurt people's heart and she care about other people feeling although she know she had done a lot of mistakes , well , nobody is perfect rytee ? :)
she really love her school , she love her class and tution . 
hm , nothing much to say for now . 
thanks . :]

Wednesday, 4 May 2011

New .

i want to start BLOGGING ! new life new BLOG ! My old BLOG ? DELETED ! :)