Awesome Followers

Thanks for visiting my silly-billy blog. Thanks a lot for following and reading. Much love from me, Sya ♥

Friday, 27 May 2011

de story of CHEGU KIOH

* SELAMAT HARI GURU / HAPPY TEACHERS DAY !

27.05.2011 , there was a Teacher's Day celebration at our school , Bandar Tasik Selatan High School . So , Me , Atyrah , Shikin , Zaty , Nyssa , Dyla , Tasha , Cha and Sai need to present a drama for the student show . Okay our drama or short story entitled was THE STORY OF CIKGU KIOH . hee ! Actually it was a really funny story. 
Okay the story was like this - *cakap BM lah ye , memartabatkan Bahasa Melayu , nanti cikgu bahasa saya marah pula sebab asyik guna bahasa asing je # poyo kan ~ hee
Di suatu sekolah ni , terdapat satu kelas , yang terdiri daripada budak2 yang sangat nakal iaitu Shikin , Sya , Dyla & Zaty and budak2 baik ataupun skema iaitu Cha & Sai . One day , ada lah cikgu baru dari Perak yang akan mengajar subjek Sejarah untuk class tu , nama dia Cikgu Rokioh (Atyrah) tapi student panggil dia Cikgu Kioh je , ala2 Kiah Propa gitu . hihi . Okay then , Cikgu Kioh ny sentiasa tak pernah tinggal pun spec mata dia yg besa tu . Tu la trademark die slain loghat die ala2 orang Perak . huhu . Lawak glerr tau . Geng budak nakal pulak selalu je kacau Cikgu Kioh ni such as baling kertas kat cikgu tu and tak bawak buku .
Few months later , Cikgu Kioh marah sebab perangai budak2 nakal tu tak pernah berubah . Then , Cikgu Kioh tak datang sekolah for a few days and Pengetua yang garang (Tasha) yang ganti . Pengetua tu garang and membuatkan geng budak2 nakal jadi bosan setiap kali Pengetua yang ajar so baru lah budak2 nakal tu sedar yang mereka tu rindu sangat kat Cikgu Kioh walaupun selalu usik Cikgu Kioh tapi bagi budak2 nakal tu , apa yang Cikgu Kioh ajar lagi mudah difahami . Suatu hari , Cikgu Kioh muncul dengan tiba2 , budak2 nakal tu pun rasa sangat lah seronok and tertanya-tanya kenapa Cikgu Kioh dah lame tak datang sekolah , mereka tu ingat Cikgu Kioh sakit or marah dengan perangai mereka tapi rupanye Cikgu Kioh bertunang . whaha ! So , ending die , nyani lagu hari guru untuk Cikgu Kioh . DONE !
Mase kat atas stage tu , only God knew what we felt k ! Nervous ! Shy ! Then , banyak lari dari skrip . Kira okay lah tu , kiteorang pun practice beberape kali je . Anyway , kiteorang buat persembahan tu atas permintaan cikgu and untuk enjoy sebagai satu kenangan sekolah menengah yang takkan dilupakan :) 

* ATYRAH , act as CIKGU KIOH

* CIKGU KIOH n ME :)

* Tasha (Pengetua) & Atyrah (Cikgu Kioh)

No comments:

Post a Comment