Awesome Followers

Thanks for visiting my silly-billy blog. Thanks a lot for following and reading. Much love from me, Sya ♥

Wednesday, 29 June 2011

Hari Sukan SMK BTS paling relaxing :D

28.06.2011 - telah berlangsungya acara sukan tahunan Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Tasik Selatan dengan penuh gilang-gemilangnya! (apehal ayat aku macam pengerusi majlis ni ==") Haha. Okayy. This year sukan tahunan buat dekat tempat biasa macam last year jugak, dekat Stadium Mini Cheras. Pagi-pagi lagi aku dah tak sabar nak tunggu acara start. Hee! Aku tak masok apa-apa acara pun, cuma jadi penyokong tegar je. Haa jangan main gila wey, jarang aku dapat memekak sampai keluar suara jantan. Ahaha! Sampay sakit tekak pun, buat tak tahu je la kan, semangat punya pasal! Haha!

Macam biasalah, aku berkepit je dengan Shikin, Nyssa, Tyraa, Zaty & Dyla masa dekat stadium tuh. Farah tak tahu kat mana, missing in action pulak dia tuh. Hee. And kiteorang dapat port baik punya untuk kasi sokongan kat dorang. Dekat tempat yang luas pemandangannya & redup je. Huhu!
Zaty & Dyla masuk acara. Nah, usha sikit -



hijau - untung lah dapat naib johan ..

"wawww hebat, ungu hebat" ! haha:)

dragon sehh ! comel sungguh !

pernah jumpa spongebob versi malaya ? haha :D

port menjerit kami ! :D

menanti acara start ~

kanak-kanak terbiar.. haha!

model Shikin Love Hafiz. Haihh, S love H tu buat aku miss dekat Hadi. :/

luqman a.k.a adek Nyssa umah kuning ! get ready to run !

zaty bangkit dari kecewa! Laju sehh dia lari :D

yeahh, Kuning juara sukan tara :D

Captain sudah bangga. hee :D

This year best jugak lah. Sama macam last year. Tapi last year gempak sikit sebab ramai student 3 Bestari - Akmal , Khutan , Adlee , Aiee yang masuk acara. This year dorang sume dah tak nak masuk. Pe laa.
Tapi tahun ni bagi aku agak relax sikit, macam tade kabut sangat. Hee. And aku pun takde overheating masa dekat sana. So, memang baguslah ! Tebaik :D Congrats for all the athletes. Pengorbanan aku , Shikin , Tyra , Nyssa , Dyla and semua orang yang memekak memberi sokongan amat berbaloi :)
Majulah sukan demi negara ! Yeahh !
Kbye :)

Photobucket

Monday, 27 June 2011

Remaja terlebih pikir~

Haa, tengok tajuk entry, jangan pikir lain. Haha! Check it -

Status kat Facebook Nyssa Md Yusof :D LIKE !!!!!

Nah, tengok tu, muda-muda lagi dah sibuk pikir bila besar nanti nak marry (english education sikit derr, hee)
masa umur berapa. Haha! Paling tak boleh bla, Nyssa nak marry bila umur dia dah 27.5 , lepas Dylaa marry. Huhu! Aku, Shikin & Zaty pulak nak marry bila dah umur 26. Kononnya bila dah umur 26 tu, dah habis study and dah boleh kerja sikit. Ecehh. Tak boleh bla kan kami ni. Farah and Tyra pulak nak marry bila umur dah 25. Sebab bila umur kita 25 kan, masa tu tahun 2020. Cun je tarikh marry nanti. Haha! Ada yang nak buat wedding dekat hotel lah, honeymoon dekat luar negara lah. Macam-macam betul. Haha :D Aku ingat lagi, masa tengah syok cakap pasal marry ni, tiba-tiba Farah cakap "Agak-agak kan, sape lah meninggal dulu" Haha, siot betul. Semua terkejut pastu gelak-gelak. Orang semua tengah happy, dia cakap macam tu pulak. Hadoyy Farah oii :)
Yela, korang yang tak kenal kiteorang maybe akan cakap yang kiteorang ni over, gedik, poyo semua lah. Tapi kiteorang tak kesah la. Hidup ni tak payah nak cover-cover sangat. Contohnya, kau tu cakap orang yang dia tu gedik semua tapi kau maybe tak sedar yang orang pun maybe ada label kau tu gedik. So jangan nak cover sangat and jangan lah nak over sangat, Tak salah nak pikir semua ni, just for fun kan. Bukannya serious sangat pun macam kita pikir hari ni pastu esok nak marry dah. Dasyat macam tuh. Haha.
Chill lah, kiteorang ni otak gila-gila sebab bila zaman sekolah menengah ni la orang selalu cakap supaya kita enjoy je dengan life ni, jangan nak tension sangat.
Okaylah, aku dah membebel macam-macam pulak kot. Kbye :)

Photobucket

Finally on YOUTUBE !

Hi readers! Okay entry kali ni aku nak share (promote) pasal video F1. 
1. Browse youtube.com
2. Search F1 In School Team Maiden Venom
3. View pastu jangan kutuk. Hihi >.<"
Yerr, video ni version 1 punya, buat ala kadar je sebab tak cukup masa. Banyak lari dari draft video yang asal. And video ni pun rakam pakai handphone aku je, Vivaz Pro (bajet hp, haha).
Kalau ada masa nanti kiteorang buat version 2. Tapi tak tahu bila. Masing-masing busy dengan sekolah and study. 

Channel F1.

Okaylah, ni jer aku nak story. Err. Aku rasa dalam video ni, aku paling tak okay sebab aku macam terlebih hand action. Yela, tak biasa lah nak posing dalam video ni, kalau setakat snapping pictures semua tu, boleh lagi la kan. Huhu! Anyway, aku, Shikin, Atyra, Zaty and Nyssa memang keseganan tahap gilaa pasal video ni.
Kbye :)

Photobucket

Thursday, 23 June 2011

Verona - Romeo & Juliet

Hey dearest ! tengok tajuk entry kali ni - ROMEO and JULIET. Okay, aku bukan nak cerita pasal Romeo and Juliet sangat. Nak tahu cerita pasal ape? Bace sampai habis okey! :D

Dekat dunia ni, ada satu tempat dimana lahirnya kisah cinta antara Romeo & Juliet. Tempat tu ada dekat Italy. Berdekatan dengan Venice iaitu dekat sebuah tempat yang aman damai lagi tenteram yang bernama Verona. Verona ni merupakan bandar yang kurang sesak macam Venice, so memang ramai pelancong suka pergi sana untuk mendapatkan holiday yang tenang. Bila sampai je dekat Verona, tempat wajib yang mesti kita lawati ialah rumah Julie terutamanya ruang balkoni rumah tersebut. Di situlah Romeo & Julie melakar bibit-bibit cinta. (Aicehh) Rumah Julie tu dikatakan dibina pada sekitar abad ke-13. And, base on apa yang aku pernah baca, rumah Romeo tak jauh dengan rumah Julie.
# Ni lah panorama Verona. Cun gila lah !


# Balkoni rumah Juliet yang Romeo selalu datang. Nak bergambar kat balkoni tu ala-ala Juliet boleh tak, I'm so jealous with this place. =.=


# Patung Juliet yang half naked. Based on apa yang aku baca lah kan, mengikut kepercayaan orang sana, sesiapa yang memegang right breast patung Juliet ni, akan mendapatkan cintanya. (Ecehh, macam tu pulak kepercayaan dorang ni ==")


# Dekat sana, ada satu wall ni, pengunjung semua lekatkan love note dorang pakai chewing gum. Um, nanti aku pergi sana, aku pun nak lekat jugak lah love note -> I love Ezarizal Hakimi. Huhu !

Haihh entah tercapai ke tak angan-angan aku nak pergi Italy bila besar nanti kan. Kalau tercapai, alangkah indahnya hidup. (Ecehh) And pernah suatu ketika dahulu, aku dengan kawan-kawan aku - Shikin, Atyra, Yai and yang lain semua pernah cakap pasal bila besar nanti nak pergi honeymoon dekat Venice lepas baca buku pasal wonder of the world kot (not so sure). Gedik kan , kecil-kecil lagi dah pandai cakap pasal honeymoon semua, tak boleh bla. Huhu! Tapi standard lah tu kalau sekali sekala berangan jauh sangat. Haha!

# Aww , so sweet ! haha ! XD
Kbye readers :)
Photobucket

Sunday, 19 June 2011

National Olympiad Mathematics

18 Jun 2011 - Since pukul 7 until pukul 1 aku terlibat dengan Olimpiad Matematik Kebangsaan dekat Universiti Malaya . Tak pernah dengar pasal Olimpiad Math ? Cube google . Aku tak tahu lah asal usul pasal Olimpiad Math ni . Tahun ni , kali kedua aku join . Last year was the first time aku join Olimpiad Math dekat UKM . Olimpiad Math ni bukan senang tau . Soalan dia kat luar kotak otak aku ni . Bagi yang dah biasa practice exercise soalan-soalan Olimpiad Math tu , kira okay lagi la , ada chance nak menang . Aku ni ? Buat practice Math and Add Math je . Tak pernah pulak aku rajin nak buat practice soalan Olimpiad Math . Korang ingat senang ke ? Ni haa antara soalan Olimpiad Math yang aku jawab , cube try jawab kalau boleh , hehe -
Soalan 1 (Bhgn A) -

1. Kartina berdiri di dalam taman segi empat tepat. Jarak antara dia dengan bucu-bucu taman adalah 6m, 7m, 9m, dan dm, dengan d adalah interger. Cari d.

2. 30 orang pelajar menduduki suatu ujian. Di kalangan yang lulus, gred puratanya adalah 84. Di kalangan yang gagal, gred puratanya adalah 60. gred purata keseluruhan adalah 80. Berapakah bilangan pelajar yang lulus .

Okay cukup lah dua soalan tu . Actually , 1 paper ada 2 bahagian iaitu Bahagian A & Bahagian B , total semua ada 8 soalan and total markah pulak 30 . Masa menjawab 2 jam setengah . Kalkulator tak boleh digunakan . Pertandinagn ni ada 3 peringkat iaitu peringkat Bongsu , Muda & Sulong . Last year masa aku Form 3 , aku dalam kategori Bongsu . This year aku dalam kategori Muda . Menang ? Takde harapan kot . huhu !

K la , harap maaf SMK Bandar Tasik Selatan andai diriku ini tidak dapat membawa kejayaan dalam pertandingan Olimpiad Math tu demi nama sekolah . Ecehhh ! haha . Bye readers :)
Photobucket

Thursday, 16 June 2011

Demonstrasi F1 !

15 Jun 2011 - Freaky Wednesday
Kay , tengok tajuk entry pun dah boleh agak aku nak cakap pasal F1 and yang selebihnya bukan pasal F1 tpy pasal WEDNESDAY . Check it -
Ehem2 . Pada pagi yang sangat indah and cuaca yang sangat lah baik , (apesal lah tak hujan ==") my F1 team kena buat demonstrasi kereta F1 tu . Actually , pagi tu ada perhimpunan , ada perasmian pasal koperasi then kiteorang terlibat . Besides , team robotic and team solar car pun terlibat tapi tak mau cite pasal dorang . Cite pasal kite je . hee :) Sya and Atyrah kena jadi MC dekat atas stage (muka tak segan mmg suka naik stage , hee) meanwhile Shikin , Yai and Zaty pulak handle car and circuit . 

* Suasana yang sangat meng-nervous-kan =="

Kereta F1 tu pecut dgn sekelip mata je , terkejut kan ~ Sepatutnye kiteorang nak buat demonstrasi lagi sekali sebab ada students yang tak nampak tapi ada technical problem so terpaksa lah cancel . Anyway , persembahan demonstrasi solar car and robotic pun berjalan dengan lancar . Cume pity dekat team rocket parachute sebab dorang dah ready nak buat demonstrasi rokect tapi rocket hilang pulak . 

*kiri tu solar car yang tak boleh kalahkan F1 car . hihi


* F1 car yang digunakan !

* shikin saifullizan

* Athirah N.

*Izzaty F.

* Sya V. (poyohh , haha ) 

* Kakak2 F1 ~ hahaha !

Then , lega sangat sebab at least menjadi jugak demonstrasi tu and kiteorang akan improve lagi cara presentation . Suddenly ~ ~ ~ ~ Berita buruk menimpa kami ! Ditimpa kegagalan ~ Err , kegagalan ape ? Ade la . Lepas ni , kiteorang akan bangkit daripada kegagalan and akan buat our Mrs. A terpaku ! huhu . Wait and see ! :)

* Muke selepas kami "GAGAL" . haha ~

Ehem2 . Okay , kate-kate semangat sikit - Once kita failed , tak bermaksud kita akan failed forever . It could never be happen . So , bila dah failed , kena lah usaha supaye tak failed lagi kan , so , jangan lah buat tak tahu je . Finally , bangkit lah dari failed demi pride diri sendiri , keluarga dan masyarakat serta negara . (ecehh !)
Thankyou :)
Photobucket

Tuesday, 14 June 2011

sway to PANGKOR ISLAND

okay , 9 Jun - tgk KL GANGSTER .
the next day - 10 Jun until 13 Jun , holiday with my family at Pangkor Island !
Seriously , my holiday was GREAT ! Best sangat walaupun terseksa sebab lepas je holiday , sekolah start . Argh , homework tak siap ==" Takpe , tu boleh settle kat sekolah . Hee . Ni first time aku pergi sana , so aku tak tahu ape2 sangat pasal Pangkor . Firstly , aku bukan suka sangat pergi mandi pantai sebab takut sunburn and aku tak suka panas2 ni . Rimas . Aku suka pergi tempat sejuk2 macam Genting Highlands tu . Tapi tak kesah la , kemana family aku pergi hoiday , aku ikut je dengan hati yang gembira demi kebahagiaan keluarga . Ecehh ! :) Takkan aku nak cerita dari awal aku buat apa kat Pangkor tu kan , and readers pun mesti ada yang dah pernah pergi Pangkor and yes korang boleh kate aku zillion late sebab tak pernah pergi Pangkor lagi sebelum ni , aku kesah ape . :) Hihi ! Tapi kan , aku suka and fall in love dengan pantai Pangkor terutamanya dekat Teluk Nipah tu . Seriously best sangat mandi macam ikan duyung terdampar kat situ . Air sangat jernihh and bersih . 5 stars ! Then , satu family naik boat and dibawa pusing2 ke pulau2 tertentu . Khidmat dorang sangat mesra n sporting ! nah link - ISLAND BOY WATER SPORT'S and ni pulak link FB -  http://www.facebook.com/shafiq.islandboy . Lain kali nak bawak jet ski lagi . Syok taw !! :D
Besides , Pangkor also ada tempat bersejarah , macam KOTA BELANDA tu . And , korang masih ingat lagi psal peristiwa sejarah Perjanjian Pangkor ? Sebab ? Akibat ? Kemunculan Belanda ? Haha . terkenang buku teks Sejarah Tingkatan 2 . huhu ! Adek2 yang nak PMR , jgn lupa bace buku sejarah yer . :)
* Duyung terdampar ! Hahaha . More pic kat Fb , like ! 

Okay , sampai sini saja kot report holiday aku . hee . Anyway , hoiliday tu berikan kita pengalaman and memori yang takkan dilupakan . Betul kan ? so , rajinkan lah diri anda untuk mencari pengalaman agar hidup sentiasa berilmu . (ape aku mngarut ni ==")
Bye :)
Photobucket

Friday, 10 June 2011

Wasabi Gang vs KL Gangster

9 Jun 2011 - Terbaik der !
Okay , firstly aku keluar dengan budak2 Wasabi Gang pkul 10.30am camtu la , kteorang plan nak tengok wayang KL Gangster dengan harapan kiteorang dapat jadi first batch yang tengok movie tu . And , hajat itu tercapai jua ! Kiteorang tengok tayangan yang pertama aw kat GSC Time Square . Adelah orang ni kan , dia kate nak jadi first batch yang tengok movie KL Gangster sebab mane la tahu ada wartawan Melodi nak tanya perasaan tengok movie tu ke . Aicehh . Name dirahsiekan . hehe
Perasaan aku tengok movie tu kan , ehem2 -
Wa cakap same lu der , terbaik gile citer tu . Wa rse cm nk tgk lagi skali . Lu maw taw , itu Aaron Aziz berlakon sangat gempak der . Wa sudah wo ai ni sama dia . Haha . Memang terhebat la wa cakap . Wa rase cm maw tengok lagi jea doh . Lu ta puas hati dgn itu cerita , lai lai , wa kasi pancung kepala lu ! BHAHAHAHA ! :D
(aku bajet gangster sangat ni apehal ==" Ignore la yerr , hee)
Okay , ni ada sikit sinopsis cite KL Gangster -


Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.
Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi "Raja" di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.


 * KL GANGSTER , gempak gilaaa !

 * SHARK lakonan Syamsul Yusof ! Aku suka watak antagonis ni & lakonan dia . Taiko ^^

* MALEK lakonan Aaron Aziz ! Walaupun aku suka watak Shark , tapi Aaron Aziz ttp di haty wa , bro.

Aku letak separuh je sinopsis dia , ni link untuk full sinopsis - http://www.sinemamalaysia.com.my/film/info/?id=KL_Gangster_1044

Anyway , memang best gila lah hang out dengan SAHABAT-SAHABAT SEJATI aku mase tu . Enjoy sangat . Korang kawan2 aku sampai bila2 .Sayang korang , Wasabi Gang :)

* Wa ada tiket wayang , lu ada ? lu tarak ada kan ? hehe :D

from left to right - Fara , Dyla , Yai andddd budak mane entah . hee

* Diapit oleh gadis2 Melayu yang gangster . Dasat !! haha :)

* Itu dia gangters KL , Shikin Qirazow ! hihi

Banyak lagi pic tapi aku malas nak letak . Sudah upload kat FB , view & like yeah ! Kbye  (:


Thursday, 9 June 2011

Rahsia tarikh lahirku - 2 April

Hi dearest !
Okay , actually disaat aku khusyuk melayan FB td , aku saje lah search kat google pasal sesuatu tarikh ni . Tarikh apa aku search ? Ang toksah nak sibuk2 . Hihi . Then aku jumpe la pasal tarikh lahir diriku yang berharga ini . Nah , check and see .

* Nujum Pak Belalang # He's such a legendary . 

Aku lahir 2 April so menurut Ahli Nujum Pak Belalang (eceh , mengarut pulak aku ni) , ni lah rahsia disebalik tarikh tu -

Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em…bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga.


What ?!! Macam betul je semua yang Pak Nujum tu kata . Aku kasi 95% la . Apehal pulak Pak Nujum ni nak samakan aku dengan Mahatma Gandhi ni . =.=" Cubalah samakan dengan Tunku Abdul Rahman ke .
Kita xpayah nak percaya sangat benda2 ni , cukuplah sekadar hiburan or pengubat hati yang lara (ecehh) . Aku pelik tau , cmne orang boleh tahu perangai kita berdasarkan tarikh ? Maksud aku , setiap orang adalah berbeza dr pelbagai aspek . Walaupun berjuta manusia lahir pada hari yang sama dengan aku , tapi , mesty setiap daripada kiteorang ni mempunyai perangai yang berbeza . Ye , berbeza sebab berbeza genetik and depends on parents genes , i know that . I mean , macam mana orang tilik2 ni ? Berdasarkan apa ? Kajian macam mana yang diorang buat ? Yes , aku berbintang Aries . Ha , part mana pulak dah orang boleh ramal sesuatu berdasarkan bintang2 ni . Aihh pening kepala dok pikirkannya . So , anggap ini semua biasa2 je kay .
Ehem2 . As a Muslim , we must believe in Al-Quran and Hadith . :)

Nak tahu pasal korang punye pulak ? Alah , pergi google je lah . Dunia kan dah maju . huhu
Alalala , jangan nangis cu , ni link dia > http://paksuu.com/2009/12/tarikh-lahir-dan-makna/
(apahal aku cam gampang ni)
Okay tu je aku nak share . And now aku nak tidur . ZzzZZzzZZ time ! Time to dream !
Assalamualaikum :)

Thursday, 2 June 2011

KLCC - KARAK !

hi readers . Since 2pm Sya keluar rumah until midnight . Well , firstly keluar KL and lepak-ing and snapping pictures around KLCC with my friends . Then , pkul 7 tu dah sampay rumah sebab nak tengok cite Nora Elena (ofcuz kena tengok Nora Elena kat tv 3 sebab ada Aaron Aziz !) then keluar lagi pergi tengok movie KARAK - Laluan Puaka with my sisters . Huh , so tiring but very enjoyable ! :)
In my opinion la kan , citer Karak tu best tau . Weirdo sebab ada jugak orang yang cakap tak best . Its okay sebab lain orang , lain taste . Sya bukan lah takot sangat tengok movie seram camtu cuma dah terbiasa tengok movie dengan penuh feeling , so mesti la ada jerit-jerit terkejut masa tengok tu , standard la kan . hee 
Ending citer Karak ni sedey la , sangat menyentuh perasaan #cewwah ! haha 
K lah , tengok lah pictures hang out kat KLCC yang telah di-snap oleh photographer Akeem . Enjoy & like .
bye :)

* Best :)

* Shahir jadi hero der ! hihi #suka lah tengok dia berlakon , gud choice yea KRU !