Awesome Followers

Thanks for visiting my silly-billy blog. Thanks a lot for following and reading. Much love from me, Sya ♥

Tuesday, 14 June 2011

sway to PANGKOR ISLAND

okay , 9 Jun - tgk KL GANGSTER .
the next day - 10 Jun until 13 Jun , holiday with my family at Pangkor Island !
Seriously , my holiday was GREAT ! Best sangat walaupun terseksa sebab lepas je holiday , sekolah start . Argh , homework tak siap ==" Takpe , tu boleh settle kat sekolah . Hee . Ni first time aku pergi sana , so aku tak tahu ape2 sangat pasal Pangkor . Firstly , aku bukan suka sangat pergi mandi pantai sebab takut sunburn and aku tak suka panas2 ni . Rimas . Aku suka pergi tempat sejuk2 macam Genting Highlands tu . Tapi tak kesah la , kemana family aku pergi hoiday , aku ikut je dengan hati yang gembira demi kebahagiaan keluarga . Ecehh ! :) Takkan aku nak cerita dari awal aku buat apa kat Pangkor tu kan , and readers pun mesti ada yang dah pernah pergi Pangkor and yes korang boleh kate aku zillion late sebab tak pernah pergi Pangkor lagi sebelum ni , aku kesah ape . :) Hihi ! Tapi kan , aku suka and fall in love dengan pantai Pangkor terutamanya dekat Teluk Nipah tu . Seriously best sangat mandi macam ikan duyung terdampar kat situ . Air sangat jernihh and bersih . 5 stars ! Then , satu family naik boat and dibawa pusing2 ke pulau2 tertentu . Khidmat dorang sangat mesra n sporting ! nah link - ISLAND BOY WATER SPORT'S and ni pulak link FB -  http://www.facebook.com/shafiq.islandboy . Lain kali nak bawak jet ski lagi . Syok taw !! :D
Besides , Pangkor also ada tempat bersejarah , macam KOTA BELANDA tu . And , korang masih ingat lagi psal peristiwa sejarah Perjanjian Pangkor ? Sebab ? Akibat ? Kemunculan Belanda ? Haha . terkenang buku teks Sejarah Tingkatan 2 . huhu ! Adek2 yang nak PMR , jgn lupa bace buku sejarah yer . :)
* Duyung terdampar ! Hahaha . More pic kat Fb , like ! 

Okay , sampai sini saja kot report holiday aku . hee . Anyway , hoiliday tu berikan kita pengalaman and memori yang takkan dilupakan . Betul kan ? so , rajinkan lah diri anda untuk mencari pengalaman agar hidup sentiasa berilmu . (ape aku mngarut ni ==")
Bye :)
Photobucket

3 comments: