Awesome Followers

Thanks for visiting my silly-billy blog. Thanks a lot for following and reading. Much love from me, Sya ♥

Friday, 10 June 2011

Wasabi Gang vs KL Gangster

9 Jun 2011 - Terbaik der !
Okay , firstly aku keluar dengan budak2 Wasabi Gang pkul 10.30am camtu la , kteorang plan nak tengok wayang KL Gangster dengan harapan kiteorang dapat jadi first batch yang tengok movie tu . And , hajat itu tercapai jua ! Kiteorang tengok tayangan yang pertama aw kat GSC Time Square . Adelah orang ni kan , dia kate nak jadi first batch yang tengok movie KL Gangster sebab mane la tahu ada wartawan Melodi nak tanya perasaan tengok movie tu ke . Aicehh . Name dirahsiekan . hehe
Perasaan aku tengok movie tu kan , ehem2 -
Wa cakap same lu der , terbaik gile citer tu . Wa rse cm nk tgk lagi skali . Lu maw taw , itu Aaron Aziz berlakon sangat gempak der . Wa sudah wo ai ni sama dia . Haha . Memang terhebat la wa cakap . Wa rase cm maw tengok lagi jea doh . Lu ta puas hati dgn itu cerita , lai lai , wa kasi pancung kepala lu ! BHAHAHAHA ! :D
(aku bajet gangster sangat ni apehal ==" Ignore la yerr , hee)
Okay , ni ada sikit sinopsis cite KL Gangster -


Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.
Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi "Raja" di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.


 * KL GANGSTER , gempak gilaaa !

 * SHARK lakonan Syamsul Yusof ! Aku suka watak antagonis ni & lakonan dia . Taiko ^^

* MALEK lakonan Aaron Aziz ! Walaupun aku suka watak Shark , tapi Aaron Aziz ttp di haty wa , bro.

Aku letak separuh je sinopsis dia , ni link untuk full sinopsis - http://www.sinemamalaysia.com.my/film/info/?id=KL_Gangster_1044

Anyway , memang best gila lah hang out dengan SAHABAT-SAHABAT SEJATI aku mase tu . Enjoy sangat . Korang kawan2 aku sampai bila2 .Sayang korang , Wasabi Gang :)

* Wa ada tiket wayang , lu ada ? lu tarak ada kan ? hehe :D

from left to right - Fara , Dyla , Yai andddd budak mane entah . hee

* Diapit oleh gadis2 Melayu yang gangster . Dasat !! haha :)

* Itu dia gangters KL , Shikin Qirazow ! hihi

Banyak lagi pic tapi aku malas nak letak . Sudah upload kat FB , view & like yeah ! Kbye  (:


2 comments: