Awesome Followers

Thanks for visiting my silly-billy blog. Thanks a lot for following and reading. Much love from me, Sya ♥

Friday, 29 July 2011

Clumsy Day part 2 . ngee ~

"...segalanya telah ku berikan.. tapi kau tak pernah ada pengertian.. mungkin kita harus jalani.. cinta memang cukup sampai di sini..." bak kata D'Masiv - Cinta Sampai Di Sini.. 


Wuuu. Sedihnyaa intro aku kan. Hihik. 
K aku memang sedih ni. Tapi orang tengok aku macam tak sedih. Aku ada problem tapi aku tak cerita dekat shoulder to cry. Kadang-kadang aku rasa problem aku macam tak penting je nak cerita kat dia. Aku tak nak la dia rasa aku ni ashek dengan problem je, nanti aku takot dia rasa tak selesa pulak

Rahsianya ; Ice cream & coklat pengubat duka aku ! ;D I'm Lovin' It ! :)

Nanti sambung entry lagi, nak solat maghrib ni. Tata :]

Thursday, 28 July 2011

Unforgettable day !! Harimau Malaya !

Hello ! Mari sambung cerita tadi , okay ! :)

SAYA SOKONG HARIMAU MALAYAAAAA !!!! :D


28.07.2011 - Khamis
Puasa. Memang santai gilaa kat sekolah. Rasa macam datang sekolah tapi takde belajar apa pun. Only subjek Bio je, tu pun buat experiment for PEKA.  Masa rehat sampai lah balik, duduk kat library je. Ber-gossip pasal tentera HARIMAU MALAYA with mereka yang taksub ; Adreanna, Yoyai, Dyla, Fara <3 hehe :]
Pastu aku tabahkan hati pergi tution Bio & Add Math walaupun aku capek yang amat! =.=
Pastu pulak kan, sesuatu tragedi yang aku takkan lupakan terjadi masa balik tution pkul 6 macam tu la. Eceh, tragedi lah sangat ~ Hehe :] Macam ni wak, masa balik tu kan, ramai gilaa orang kat LRT Pudu. Bila train Sri Petaling sampai je, kiteorang mesti tak dpt nak naik sebab sudah padat, sempit, penuh, sesak, macam SARDIN dlm tin. -_______-" Kiteorang pun rancang la, naik train Sentul Timur, turun kat Bandaraya then naik train Sri Petaling. Weheee! Nasib baik train tak penuh lagi! Lalu je station Masjid Jamek, dah mula penuh, sesak, padat! Nasib malang member aku yang sorang ni, dia diapit oleh ketiak2 lelaki yang masam. Err, kalau masam je takpe lagi, ni siap ade "hair" kat ketiak dia, dah lah pakai baju xde lengan. Wahahahaha XD bawak bersabar lah ye :) Train penuh dgn penyokong Harimau Malaya yang nak pergi stadium. Aku dapat rasa semangat rakyat Malaysia! ;D Haihh ruginya tak dapat pegi. :(
Enyway, lega bila dah sampai rumah. And Alhamdulillah, puasa ganti dah habis! hehe ><"

Mata aku tak fresh dah sebab minggu ni je dah hari2 tido lambat :(
:
:

#Pciture removed
Candid, tgh gossip pasal Amirul Hadi lah tu. hehe
:
:

Nah, bear utk awak yg membaca, Hihi :)
:
:

#Pictured removed.
Masa ni kat dlm train nak pergi Bandaraya. Untung lah Yoyai dapat dok sebelah Om Putih. hehe ;)
:
:

Ni pic masa aku Form 2. Saje je nak menunjuk . hehe ;)


Okay lah, nak focus tengok Malaysia lawan Singapore ! :D tata ! :)

Thursday, 21 July 2011

The Family of Us, - " Jack Sparrow , Cer Like ! "

Hey ho ho ho readersss ! Captain Sparrow here ! Hihi..

Straight to the point! Nowdays kat sekolah, kiteorang merupakan family "Sparrow". 

Nahh, check lah nama baru kami - 


See , kiteroang semua keluarga Captain Sparrow dalam cerita Pirates of Carribean tu. Hihi.. Aku "Johnson Sparrow". Sebabnya aku selalu touch up pakai bedak Johnson. Hihi.. Ni semua start dari Shikin la. Sikit-sikit "Jack Sparrow, cer like! Cer like! " Haha.. Pastu mula lah virus nama Sparrow kat kelas kami yang gempak tu. Hihi..

Kay lah, kiteorang Wasabi Gang ada nama Inggeris, siap berkeluarga dengan Jack Sparrow lagi. Kau adaa ? Hihi..

* We love you, daddy Jack Sparrow !!! :D

Kay chaw ! Ho-ho-ho ! XD

Photobucket

Sunday, 17 July 2011

Persahabatan.. Bila akan berakhir...

Assalamualaikum & helo readers. :]

Aku menaip entry ni sambil menikmati kelazatan Roti Boy yang dibeli kat Alamanda and kesegaran air soya yang dibeli kat pasar malam setiap hari Sabtu dekat Sungai Besi. Hihi.. Harini aku dah makan macam-macam. lari lah diet aku. Haishhh. Oh, yea, nanti aku buat entry pasal diet yang menyebabkan aku 'sakit'. Tunggu tau, sementara ada waktu. Hihi..

Okay back to the topic ! Here it goes, aku sedang menjelajah FB sambil makan Roti Boy (gelojoh kan..) pastu aku dapat lah idea pasal entry ni.. Aku nak story sikit pasal PERSAHABATAN atau nama kacak dekat overseas ialah FRIENDSHIP.. Nah, usha ni sikit -


Bila aku nak tahu makna friendship, dia kata interpersonal relationship. Pastu yang ni pulak aku baca -

 So... Ada paham? Haa, tak paham eh? Takpe, aku pun tak paham sangat tapi buat-buat paham je lah, macam tak biasa pulak hang ni. Hihii..
Aku siap check kat wikipedia lagi pasal perkataan Friendship ni. Tapi apa boleh buat kan, setiap orang ada definisi sendiri so no comment lah.

Bagi aku, persahabatan tu lebih kurang macam nyawa kita jugak lah kan. Student macam aku yang spent most of time kat sekolah, memang perlukan kawan. Bila dah ada kawan, baru lah hidup berwarna-warni sedikit kan. Pastu bila jumpa pulak kawan baik, hargainya macam nyawa korang. Elakkan sebarang pergaduhan or perselisihan fahaman. Susah hidup ni bila kita takde ikatan persahabatan yang kukuh. Aku tahu ada yang kat luar sana tu cakap - "aku tak perlukan kawan dalam hidup ni," "kawan tu tak penting pun," "aku boleh hidup sorang2" . K memang la korang cakap macam tu sebab korang masih ada keluarga sebagai back up. Memang lah susah senang pun kita cari family dulu. Tapi kawan tu pun penting jugak. Bukan setiap penjuru dunia yang kita pergi, sentiasa ada keluarga di samping kita. Seriously tanpa kawan, hidup ni akan sunyi. Sunyi sampai semut bercakap pun kita boleh dengar (hiperbola melampau, hihi..).

Nasihat yang selalu aku dengar - "bila berkawan, jangan tikam belakang," "terima sahabat tu seadanya," "kalau tak puas hati, luahkan dan cuba selesaikan masalah tu," "jangan memilih jalan untuk memutuskan sesuatu persahabatan yang membawa kebaikan" . Persahabatan perlukan kejujuran, kemaafan dan tolak ansur.

Aku bukan nak buat entry yang serba betul pasal friendship. Aku pernah alami saat pahit dalam friendship. Means, ada salah faham dengan kawan sendiri sampai dia tak tegur aku. Seriously la readers yang tersayang, saat aku ada salah faham dengan kawan sendiri tu, aku try fikir jauh macam mana nak settle dengan sifat aku yang agak ego ni tapi aku cuma harapkan yang kiteorang takkan cari salah masing-masing sebab aku tahu yang cara macam tu takkan dapat selesaikan masalah. Aku sudi mintak maaf kalau memang aku yang salah. Tapi setiap orang ada "angin kepala" sendiri, apa aku boleh buat. Sakit hati, tapi aku senyum. Aku nak persahabatan yang kekal sampai bila-bila.

Susah kan nak jumpa sahabat sejati dalam hidup ni.. Bagi aku, aku masih tak dapat nak erti kan sebuah sahabat sejati dalam hidup aku ni, aku masih tak jumpa seseorang yang aku anggap sahabat sejati, yang sentiasa ada bila aku perlukan dia, sentiasa memahami aku, kemana aku pergi, dia mesti ada. Tapi sayangya aku masih tak jumpa insan bertuah tu. Tapi takpe, hidup mesti diteruskan. Aku bersyukur sebab aku masih ada sahabat, yang aku percaya, yang sudi mendengar pendapat aku, melayan karenah aku dan mereka lah sahabat terbaik yang pernah aku jumpa. Can i called them as my - Sahabat Sejati ? I still don't know..

Nyssa, Me, and Fara

KL Gangster timeee.

Gilaaa dengan webcam timeee .

Masa aku kurussss . BHAHAHA .

Taman Dating timeeee.

Lompatpatpat :D

Best Girlfieeeeee :D muahhhh <3

Our memory .

akmal gilaahhh :D

Best boy friendsss . :)

Hihi :D

my od bestie , Anis :)

Bestie sejak ? sekolah rendah lagi tahu :]

Husna, my lovely advisor yg gila :]

Old time pavi's . :]

With Sheraa Girlfie ku ! Old time pavilion-ing :D

Girlfie :)
Homaigod ! "Sya, mana pic aku? Sampai hati" Hak eleh, lek lu der . Aku tak letak semua pic. For one sure thing, i love all my friends. You guys rock out my silly world ;]


status fb adila .
Oh sayangg, kalau friendship will end when we die, then how come people could say - Kau lah sahabat aku dunia dan akhirat . Kita sahabat selamanya.. :] Last word, i love my Wasabi Gang :D

Ehem2 . Aku tahu entry ni panjang lebar . Gampar lebih . Sory lahh . Hihi.. So simple conclusion, hargailah sesebuah persahabatan. 




Photobucket

Tuesday, 12 July 2011

Ms. Sya's Penguin a.k.a Mr. Popper's Penguin.

Heyy my sweetie readers , (aha, gedik sikett)

Aku baru nak update pasal movie. Oh, yaa, aku ni Kaki Wayang jugak la. Pantang ada movie best or menarik perhatian mata berbisa ni, mesti try the best nak pergi mana-mana GSC or TGV semata-mata demi movie tercinta itu.
Haritu, 10th June, dalam pukul 1 lebih camtu, kakak-kakak ku tersayang nak bawa aku tengok wayang, katenya movie TRANSFORMER - DARK OF THE MOON. Yeahh, memang aku menanti detik-detik indah itu and aku memang nak sangattttt tengok movie tu.
Bila akak aku suroh aku bersiap, dengan pantasnya aku bersiap! Zap zap zap ! Buka closest, tarik je jeans Goggle and baju lengan panjang Applemints (pakai baju lengan panjang sebab sejuk ><" ). Lepas tu sapu sikit cream Fair & Lovely, pastu sapu bedak Johnson and lastly sikat rambut kasi nampak comel sikit (comel ke? tak kesah laa). Done! Simple je. Buat apa aku nak melawa sangat kalau setakat keluar tengok wayang dengan akak-akak aku dekat TGV Cheras Selatan tu, bukan ada sape nak ngorat pun kan. Huhu!
Dah la mase keluar rumah tu, tiba-tiba hujan lebat pulak dah, akak pulak parking kerete jauh benor. Cobaan. -_____-" Redah je la hujan tu. Nasib baik aku tak pakai lawa-lawa. Hihi.

dalam kerete. *tak edit taw :D

K pastu sampai kat TGV, aku berlari berkejaran pergi kaunter ticket (k, aku tipu, aku jalan dengan kelajuan maksima je, tak lari, hihi). Aku cakap "Transformer pukul 2.30pm, 3 dewasa 1 kanak-kanak" . Makcik kaunter tu cakap "Sorry miss, ticket hari ni semua sold out" . What the ..!!!!!!!!!!!
Sedihnyaaaaaa :'(

ticket wayang Mr. Popper's Penguin, kau ada ? hee (terserlah pipi chubby)
Pastu tengok je lah movie Mr. Popper's Penguin. Seat kiteorang kat depan sekali. Pergh, mendongak aku tengok movie tu. Silau mata aku tau. Tapi nasib baik best gila derr. Syok ouh! Kelakar and ada humor :]
Comel lotey penguin tu, rasa macam nak bela satu (k, aku tipu pasal nak bela tu, hihi). K dah tu je story aku sebenarnya.

with adek aku :] 


Trailer Mr. Popper's Penguin. :] Aku malas nak cerita synopsis dia. Hihi.

K that's all. Banyak lagi movie yang aku nak tengok dalam my list - Must-Watch-Movie . Adioss :)

Photobucket

Friday, 8 July 2011

" Ignore who love us , Love who ignore us ? "


Comel betul doodle dia kan. Aku dapat dekat sini -Saya Doodle .
Macam pernah terjadi je dalam life aku seperti mana dalam doodle tu. Huhu!
Selalu dengar orang cakap - "Kau dah ada boyfriend punyalah baik, handsome, pandai, kau dengan bijaknya pergi mintak break up apesal, kan dah rugi." Dialog yang macam tu aku selalu dengar minah Nyssa Md Yusof tu cakap kat telinga aku dulu. Hahaha. Past love story let it buried alive..

Jangan terlalu berharap pada sesuatu cinta yang tak pasti. - buang masa je kan.

Jangan terlalu mencintai sekiranya cinta yang diberi tidak dihargai. - menyakitkan hati kan.

Jangan bercinta jika tidak mampu untuk setia. - setia tu penting kan.

Cinta zaman persekolahan ialah cinta monyet. Ambil masa utk take it seriously. 

Hurm, aku ni dah poyo pulak nak kata cinta macam ni la, macam tu la. Tapi tu apa yang pernah terlintas kat kotak hati aku la. Lagipun aku ni kan budak-budak lagi, tak tahu apa-apa. Hehe:)

Kbye reader :)

Photobucket

Saturday, 2 July 2011

Larian 1 Malaysia at SMK BTS ! :D

2.07.2011 - Sekolah ada buat LARIAN 1 MALAYSIA. Banyak sekolah yang involved. Larian ni akan masuk dalam Malaysia's Book of Record sebagai larian yang paling banyak peserta (kot). Tak pasti lah. Hee~
Okay. Pada pagi Sabtu yang indah, aku dengan mood yang kurang baik sebab mata aku rasa macam tak cukup tidur walaupun pada hakikatnya aku tidur awal, mula menapak ke sekolah around pukul 7 macam tu. Larian tu start serentak dengan sekolah lain pada pukul 7.45a.m.
Kiteorang tak buat larian dekat luar sekolah, cukup lah lari dekat tarmac sebanyak 4 pusingan. Tak mencabar betul tapi kira okay lagi la tu sebab takde lah aku overheating superheating sangat lagipun manusia bukan athlete macam aku ni tak perlu lari jauh-jauh sangat. Hee.
After je larian tu, kiteorang rehat and then ada gotong royong. Well, kelas aku, (4 Bestari) kena bersihkan kawasan pejalan kaki tapi aku, Shikin, Tyrah, Nyssa, Zaty, Dyla and Farah............................. HEHE~~
><"

semangat nak lari ! :D

muke Dyla lepas lari . whahaha ;DD

muka lepas lari ~ haha

dah penat lari , MAKAN ! haha~

tyrah & zaty ~

hehe ~~

rehat kat dewan :)

nak terjatuh pulak dea ! haha !

promote beg nyssa ~ haha

eleh , beg aku Wild Channel lah ~ hehe~

gile gile ! :D

Oh tidak ! jgn bunuh diri ! hahaha ~

who cares ? :P

suka pic nyh ! <3

aku mula mengganas ~~ whaha ! :)

I MISS YOU ........ my ..... ehem2 ..

we love BOTAK JUVANA ! :D

tyrah and list of wasabi gang ;D


K lah , tade ape nak update dah. Best sangat sanpping and activity masa tuh. Enjoyy! :) 
Bye readers :)

Photobucket