Awesome Followers

Thanks for visiting my silly-billy blog. Thanks a lot for following and reading. Much love from me, Sya ♥

Friday, 5 August 2011

Update, Bio, Cancer.

" Sehari berpuasa terasa sungguh dahaga ! Waktu berjalan laju tidak sabar ku menunggu ! Nenek selalu berpesan , jangan mengikut nafsu ! Jangan kita ikutkan itu perangai hantu ! "  
Hihi.. Lame gile kan tak tengok cite Diari Ramdhan Rafique kat tb 3 dulu tu. Dulu aku tak missed pun tiap episod cite tu tau sebab best kan cite tu + mempercepatkan masa sambil menanti waktu berbuka. Lagipun yang jadi Rafique tu comel kan. Hahaha :P


03.08.2011 - Rabu
Test dah start. Start with test BM, BI and PAI. Walaupun sekadar test formative je, study tu kene lebih jugakkan. Tapi masalahnye aku ni asyik buang mase je. Sekarang ni bila dah masok bulan puase, balik sekolah je, mesti rasa nak tido. Hihi. 


04.08.2011 - Khamis
Test Physics & Sejarah. Dah masok bulan berape ni kan, still terkial-kial lagi dalam subject Sejarah. Hurm, tak minat sangat la subject sejarah ni. Tapi Physic tu bole tahan lagi la, cume lepas ni kena selalu buat latihan. Then, tak lupe jugak pasal Birthday Criz [click here]. :]
Dekat tution pulak, mase class Biology, baru je habis chapter 5. Part last dalam chapter tu belajar pasal Uncontrolled mitosis yang boleh caused cancer. Cancer cell ni highy active and present in EVERYBODY. Tapi cancer cell kat bdn kite ni activated by chemical and radiation je. Pastu cancer cell ni used up the substance / nutrient of the normal cell. Cancer has no cure and can cause death la macam sume  orang tau. We can only prevent it. So makan lah fruits and vege yang ade Phytonutrient such as tomato or pineapple. Ehh tapi jangan blend and buat jus pulak, makan mentah camtu je la. Lagi elok ! Controlling treatment such as Radiotherapy & Chemotherapy pun tak dapat kill that cancer cell. :] 
Then class Add Maths with sir Umaas pulak. Umaas ni kan, everytime class dia je, mesti dia panggil aku ni "Kakak Besi" ! Haiyoo , glamer pulak aku dalam class dia kan. *poyo :B Dulu panggil "Kakak Setan".. Macam-macam betol. Dia stil ingat aku ni student sekolah Sungai Besi kot. Hehe naseb baik la dia ajar memang paham gile :] Thumbs up ! 


with ade ite lah wak, mase sleep over kat Concorde Hotel, KL ;]

Wahh aku nak slim macam dulu balik boleh laaa pleaseeeeee !! -_____-" haha 


Ehh nanti Sya sambung update lagi. Kite tengah online sambil basuh baju la. *mesin yang basuh tau. Huhu ;D Okayy daaa :]

No comments:

Post a Comment