Awesome Followers

Thanks for visiting my silly-billy blog. Thanks a lot for following and reading. Much love from me, Sya ♥

Monday, 26 September 2011

RENOVATE.

Assalamualaikum. Dear diaryyyyyyyy , i'm happy! Why? Entah lah. Haha :}


Actually aku tengah type entry ni sambil menanti detik untuk pegi class Chemistry. Hm, penat lah. =.="  Lately ni alway tido lambat je, ofcuz lah penat. 


Hari Sabtu - 24.09.201, dapat meet Alip Nazrin for the second time. Tapi kejap je lah. Kejap sesangat. Haha XD
Curik satuuuuuuuu pic ! XD

Hari Ahad - 25.09.2011 kan , finally dapat jugak tengok movie JOHNNY ENGLISH REBORN


SYOKNYAAAA , BEST GILAAA TAU!! :D

Today, MONDAAAAAAYYYYY. Penaaaaaaaaaat. :p



Actually, aku rasa macam nak upgrade sikit lah belog buruk ni. Hm, see, aku baru letak like button. So dah baca tu like lah :p haha XD Then, tukar background, simple background. Lagu belum tukar lagi. Nanti lah tukar. :p Then nak edit sikit sidebar belog buruk ni. So, nak tengok any changes kena selalu lah stalker belog buruk aku tau. Haha :p
K lah, time is up. :P Nak kena menapak ke lrt then pegi class. Hee :]

PS: Suka pic ni. Cuz nampak macam family pulak dgn mamat2 class aku yang asalnya tak rapat langsung dgn aku :p Hihi :D

Saturday, 24 September 2011

Revolusi BESTARIANS.

Helloooooo :) 
Entry kali ni maybe bosan kot. Tapi yang pastinya, korang KENA buat sesuatu kat hujung entry ni. Nak tahu? Lek lu, sila scroll slowly and baca tau. :)


23.09.2011 - FRIDAY. MISTAKES CAN BE FORGIVE.
Dalam banyak-banyak hari Friday yang sangat relax bagi aku, hari Friday kali ni yang paling TENSION pernah aku dapat. Friday yang paling tak best dekat sekolah. Huhh =.= But then, me and my friends tetap cari cara nak hilangkan rasa tak best tu. :>


This is our class. Pretty kan. Hehe.

Shikinnnnnn. xD

 Then.. Makan kek. Alaaa. Aku bawak kek kecik je. For fun. :)


Atyraaaa. XD

SYAAAAAA. :)

Actually, pada 23.09.11 sharp midnight, 0000hour, page Wasabi Gang telah pun di-created oleh aku. Haha ! XD Bersahabat dah lama, nama Wasabi Gang tu pun since last year lagi kiteorang pakai. But baru je buat page. Hihi. So, korang KENA tekan button LIKE tau. Cuz bila korang baca belog aku ni, officially korang pun suka kat aku. Cehh, perasan. xD 
Alaaa, like jelah. Baru hari kedua buat, dah 100 like :) So, tolong like kalau belum like. :D
Sila like kat sini ----> LIKE PAGE WASABI GANG
Or search kat fesbuk korang tu - Wasabi Gang 

Done. Byee. Have a nice weekend ! :)

A real friend is one who walks in when the rest of the world walk out.
- Walter Winchell


A friend is someone who knows the song in your heart and can sing it back to you when you have forgotten the words.
- Bernard Meltzer

A true friend is someone you can disagree with and still remain friends.If not, they weren’t true friends in the first place.


PS - I Love My WASABI GANG and so do I Love ALL MY FRIENDS :')

Friday, 23 September 2011

Janganlah kejam sangat..

Hellllooooooooo diaryyyyyyy :P
Clumsy update. Nak cepat ni , artis kan , buzy siket . Muahaha :D 


22.09.2011 - THURSDAY. Yesterday was mistake. 
Hari jadi akak yang second , ERWINA , yang ke-27 babeee !! xD Finally, akak aku dah melonjak usia untuk cepat2 sikit kahwin. Hehe, dun wury sistaaa, walaupun dirimu 27 tahun, tapi zahir mu seperti 17 tahun . Hehe , i love my sista :)






Then.. SCHOOLING .. TUITION ..
Hm, final exam start 3.10.2011. Then this week buzy dengan seminar kecemerlangan dekat sekolah. Sokay tapi chegu semua tak habes ajar semua topik lagi weyy. Ape cerr ni , risau aku dibuatnyaa . Dah lah diri ni tak seberapa pandai. Haihh =.=


Kanak-kanak kelaparan , muahahaha XD * Dyla Yong , Atyra Nizam and Sya :)


Yeah, ragut minah ni !! hahah :D Its Nyssa Md Yusof la .

OH MY ROXY !!
Boy comel yang menjadi perhatian aku dgn Dyla Yong duduk dekat depan kiteorang masa dalam class Add Math ! Masa dia masuk class tu, dia tak pakai spec, and I was like this - 
" WHOAAAAAAA, bf aku ni handsome nyaa !!
Hihi peace :] 
So before chegu masuk, ni lah hasilnyaaa .


Jangan tiru aksi gedik Sya and Dyla Yong. Haha :)

Lot more tp express here but got to go lah pulak . Later update lagi !! Bye :)

Wednesday, 21 September 2011

Bosan gile dgn kau :P

Hello duniaaaaaaaaa ! xD

Okay, harini - 21/09/2011 , saya datang sekolah tau and sangat lah hyper ! Muahaha XD
Hmm, aku suka jadi hyper, i mean, ceria lah and energetic, always charged up. Cuz? Bila aku buat camtu, aku tolak tepi semua problem yang ada. Like what? Yela, exam sudah dekat and aku still main-main lagi. Haha, fake cool :P


Actually aku tak ada motif dengan entry ni, just bosan + penat buat keje folio Chemistry. 
Then i did this, my crazy camwhore ! 
W E B C A M  :D


CHEMISTRY alL oVeR mY hEaD ! *type pon dh tak betol :P

turn me into thissss..... 






Me, acting like crazy hardcore screamer. Muahaha XD
GANAS , under 16 no fear :p

CoOLiNg DoWn.....


Suddenly I was thinking of you. :P *tipu

CHILLING , XD *try tiru pic Ferra Adryana, Muahahah XD

Wait sat, fall in love at 16 years old is not important at all. As i say, NO MONEY, NO HONEY~ haha, no laa. To be fall in love again, we must find and choose the right person. :)

Pesanan penaja - 
"Syaa, kau mesti makan dengan seimbang, kalau tak badan kau sakit-sakit lagi."

So thats all. boring aite :P

 BYEEEEE :P



Tuesday, 20 September 2011

Clumsy update.

19.09.2011 - FREAK MONDAY .
Frankly, dekat sekolah rasa macam 10% or less je ilmu yang masuk kat otak aku. Err, form 4 ada seminar kecemerlangan BM and Math so both seminar tu aku duduk kat belakang sekali with my gang la. And then confirm tak boleh focus lah, bising je lebih. Lagipun aku memang tak ada mood. :] *Dont be like this.
Haishhh kemon lah syaa, awak tu nak EXAM !! -______-"
After school pulak, tuition like ussual. Aku focus tau dalam class Chemist ! :D Nak proove ? Nahh :P


So korang boleh tau lah kan tulisan aku macam mana kan, cantik kan. Muahaha just kidding! *Focus lah kononnya.

Tcher CHEMISTRY saya. Well, saya sangat faham apa yang dia ajar :D 

See the arrow? Good. That guy is someone cute yang mejadi tumpuan untuk di-usha oleh Dyla Yong. Hehe XD 

Kay macam tu lah aku FOCUS dalam class Chemistry. Hihi :D

Other things to say,
PLAYBOY, PLAYER, CASANOVA or BUAYA DARAT, tak kesah lah apa sekali pun namanya, I HATE IT okayy! Jap, let say apa yang aku type ni as a RANDOM post okay, nanti ada yang terasa tu, buat dunno je eh. :P
Lelaki, kalau dah ada GF tu, jangan nak menggatal lah nak cakap awak tu single. Then awak tu pun jangan lah gedik nak melayan perempuan lain. Yelah mesti awak bangga kan kalau ada girl minat kat awak, jatuh hati kat awak tapi awak cakap kat girl tu awak single. Mestilah girl tu rasa macam ada harapan dekat awak. Lepastu awak layan girl tu. Awak dah kira CURANG dengan GF awak kan kan. Awak pun gedik cakap I LOVE YOU dekat girl tu buat apa wak? Saja nak kasi hati girl tu berbunga? Haha lawak lah awak ni. Then mybe awak sedar kot kan, takut kantoi dengan GF awak, awak pun cakap kat girl tu bukan-bukan, i mean awak mula nak sakitkan hati girl tu. Wahh awak ni hebatlah, sekelip mata awak buat girl tu benci awak. Thanks, saya cukup BENCI orang macam awak. Sedarlah weh, kalau kau nak game perempuan pun, one day nanti kau akan kena balik. Believe it la, WHAT COMES AROUND GOES AROUND. :P
Attention,
Lelaki mana yang berani nak game besties aku, kau memang main dengan api. 

Aku, umpama lilin yang membakar diri. Muahaha XD *masa ni main api sat, hee.
  

I wonder laa, hmm, nothing ! k bye . :)


PS : // Harini , (20.09.2011) saya tak pergi sekolah. SAKIT. //

Monday, 19 September 2011

Assalamualaikum & hello dearest :D 
miss me tak ? mesti tak kan :P whatever ~
Okay dah a week tak hapdet belog buruk ni. Macam-macam story ada dekat dalam kotak memory card kepala ni, tapi tak tahu which one nak start dulu. Err, baca jelah kalau sudi. :P


12.09.2011 - MONDAY 
I hate this MONDAY. Simple day but really tiring ! -_____-" 
#And then, i tried avoiding myself from seeing ~~~. :)




13.09.2011 - TUESDAY
As ussual mcm hari lain. Just add in extra class Bio Tcher Aida. Aku jadi energetic belaja Bio masa tu. :D 
#Still trying not to get to see *HIM.


14.09.2011 - WEDNESDAY
Dear MATH, you got my brain going crazy! WTH lah yang aku belajar pasal Math masa tu pun aku tak tahu but yes, aku buat-buat paham. Jangan bila exam nanti dapat F dah lah. Amin.
#Tak nak sikit pun terlihat DIA :)


15.09.2011 - THURSDAY
As ussual like other days. But, ada orang kena rotan. Sakit siuuuuuuut ! Sebab? Muahahaha RAHSIA LA. 
The point of intersection yang aku dapat based on delta x over delta y is (k gedik nak pakai ayat Add Math, hehe), walaupun orang tu nampak baik dari luaran, jangan ingat belakang kita dia baik jugak. I mean kan, jangan trust 100%. Hm, really DRAMATIC DAY. 
But, WASABI GANG mencetus revolusi, pergi openhaus rumah ZUL HERRY dengan berbaju sekolah cuz kami baru balik tution. Hehe :D





16.09.2011 - FRIDAY
HARI MALAYSIAAAAAAA ! Ehem2, check sound - SAYA BANGGA JADI ANAK MALAYSIA ;D
Bangun tido pukul 6 pagi after that tengok movie HANTU BONCENG dekat youtube ! Hihi :) Then, tgk our national parade live dekat tv je. >,<" Teringat masa aku darjah 4 dulu join hari kemerdekaan dekat Putrajaya. Masa tu first time sambut merdeka dekat Putrajaya. Haihh dekat 4 bulan berlatih. Yang aku ingat la, aku pakai sari. Sampai sekarang ada lagi tau baju tu. Hihi. Lastly kulit aku yang putih amoy tu pun tukar warna jadi anak melayu. Nasib. 
Petang tu pulak, pergi openhaussss ! Mula-mula nak gerak pegi open haus tu, hujan lebat pula. :( Wait wait wait, hujan pun stop. Hehe then menapak ke rumah Hasliena, Husna and lastly rumah Jamal. :D 


Penat + kaki aku sakit =.=
#Aku try avoid nampak dia dekat sekolah, last-last dia kat depan mata masa otw rumah Jamal. Haha silly silly silly silly ! 


17.09.2011 - SATURDAY
Thanks to all yang datang rumah aku kay. Minggu ketiga buat makan-makan for my friends ! :D Next year buat lagi. Kepada yang aku dh jemput then cakap nak datang tapi tak datang tu, takpeeee, sampai hati ! :P 
Heyy, aku buat puding roti tau. Air tangan sendiri :D 
Slrrrrp ! Limpahan choclate chip :D 

Banyak gila aku makan, konfem berat naik, but please, aku tak nak timbang berat. =.=


18.09.2011 - SUNDAY
MOVIEEEEEEEEE :D Actually nak tengok movie Johnny English Reborn but then all ticket SOLD OUT. Huh, kecewa nyaaaaa :'( So adik and akak aku semua pakat nak tengok SMURF. Err, kay fine, aku redha je la. :)
#Once again, tengok movie tu buat aku teringat dekat dia lagi. Haiyooo.


Thanks,


A lot more to write but , siku aku sakit. Sakit sangat ! =.=" K bye :D

Tuesday, 13 September 2011

RAYA 2011 cara KAMI !

HELLO HELLO HELLO ! :D *HYPERRRR SYAAAA !
okay rindunyaa dekat belog buruk ni, long time tak update. Bukan malas nak update, tapi buzy, seriously tak sempat nak update. Yelah kan, RAYAAA + STUDYYY + whatever ~ :)


So, untuk jadi kecoh sikit, wa mau ceritaa pasal RAYA CARA WASABI GANG. Hihi ayat nak gempak je :D 10.09.2011 haritu pegi beraya dengan Wasabi Gang. Tu je. Setiap tahun tau kiteorang pegi beraya sama-sama. Serbu je rumah diorang, usha langsir raya. Hihi no lah. Just niat nak beraya and eratkan lagi hubungan yang terjalin ni. Hihi :D 


Candid via Samsung Corby, hihi 









Nyssa Tajimak ! hehe !

Adila Yong weet weet :D

Pstt, its me berbaju biru <3 Lepas sampai je turn dorang ni raya kat rumah aku, aku pun tukar baju lah. Panas kot haritu :D

Penat tau, dari pagi sampai lah maghrib kiteorang beraya. But then aku tak straight balik rumah tapi continue pergi beraya rumah aunty dengan family. So then sampai rumah dekat pukul 11. Amazing lah :D 

K byeeee ! Tired tired tired ! Schooling + pressure =.="