Awesome Followers

Thanks for visiting my silly-billy blog. Thanks a lot for following and reading. Much love from me, Sya ♥

Monday, 31 October 2011

MAJAKA & Alamanda :D

I'm sexy and I know it ! 
I'm sexy and I knowwwww it ! 
#Singing Sexy And I Know It - Lmfao :D

YEAH, jangan nak sexy sangat lah kan . :D

Heyy darling ! Assalamualaikum ! :) 
Im typin this entry with lots of zZzzzZZzzz thing ! I mean, I AM SO DAMN SLEEPY -.-

29.10.11 - SATURDAY :D 
It was a frickin' awesome Saturdayy with Nyssa Yusof, Izzati Munirah and Shikin Qirazow! :D

Pada pagi yang indah, aku dikejutkan dengan bunyi alarm hp yang bising gila. Alarm aku lagu hardcore. Bila dengar terus straight bangun tidur lah kan. Dengan semangatnya, pukul 7.30 dah officially bangun tidur. Tapi wat lek dulu, baring lagi. Sampai lah pukul........ Tak ingat lah -.- Then, buat kerja rumah sikit, Well, rumah saya tak perlu kan bibik okaaay :p 

"Sya, aku bukan nak tau kau buat pe kat rumah, jgn nak kecoh la kan" - korang mesti pikir mcm ni kan bila aku buat pendahuluan macam kat atas tu ! Haha, jangan nak menipu :p


My SATURDAY was AWESOME. Why? Bcuz dapat spent time dengan Shikin, Yoyai & Izzati. :)


Firstly, kiteorang pergi Sekolah Sri Puteri, Cyberjaya. Ada open day dekat situ. Nama event tu MAJAKA (Majlis Jalinan Kasih). Ni pun dapat invitation sebab Izzati dulu student Sri Puteri. But now dia dah jadi student SMK BTS :p 








Sampai je sekolah ternama tu, macam-macam reaction daripada student sana yang aku dapat tengok. Ada segelintir tu macam bajet je. I mean, kenapa nak tengok orang jeling-jeling pulak? Dah bagus sangat lah? Haha, please lah. Jangan pandang orang sebelah mata kayy.
But the rest semuanya okay, nice ^.^ 



Masa ni semua tgh menari o.O haha ;D



Okaaaaay, sekolah tu besar, macam hospital swasta -.- Jauh beza dengan SMK Bdr Tasek Selatan. Haha :D Actually MAJAKA tu ada macam-macam activiti until 10pm. Tapi, buat apa nak lama-lama dekat sana, tak biasa lah -.-


An ugly personality destroy a pretty face


Then.. Dah puas dekat situ, kiteorang away to Alamanda pula :D





Nampak tak texi dalam gambar tu? Okay ni cheq nak habaq siket -.- At first, kiteorang ingat nak pergi Alamanda naik taxi je. Then ada taxi berhenti, dia drop few boys dekat depan Sri Puteri jugak. Boys tu pun naik taxi dari Putrajaya Central, sama dengan kiteorang lah. Tapi, kiteorang kena bayar RM9 je. Boys tu pulak, kena bayar RM30. Okay, kiteorang dah mula rasa ada yang tak kena. -.- Izzati tanya dekat driver taxi tu, kalau nak pergi Alamanda, agak-agak berapa ringgit. Driver tu kata, satu kepala RM5. Haaa? Pelik, boleh pulak nak charge macam tu? Why tak pakai meter kan? Driver tu cakap, kalau pakai meter, mahal. Mybe boleh charge sampai RM30. Haaa? Whatdefuck -.- 
Ni bukan kes duit. Tapi ni dah kira kes nak menipu. Yela, memang lah kiteorang tak biasa dengan area sana, tapi macam tak masuk akal. Driver tu pun nampak mencurigakan. Dah lah kiteorang ni semua girls, so kiteorang putuskan nak naik bas je. =.=
Tapi driver taxi tu nak kacau kiteorang jugak masa tengah tunggu. Hey, orang dah tak nak naik taxi awak kan, awak sila lah blah -.- Tensioooooooon je. :p Report dekat boss awak baru tahu :p


Then.. Tunggu bas, naik bas, sampai Alamanda. Makan, jalan-jalan kejap and balik :D 









Okay, cukup sampai sini. Serious mengantuk. =.=
Just somethings to remind. GIRLS yang dah ada rupa paras cun, educated, talented, family orang berada or mybe high class punya person lah kan, please mind your words and action. Tak guna kalau jadi girls yang complete package from the out side, tapi attidue level class 3. Paham tak ? Tak ? Okay fine. Just live your life to the max :p Always be NICE :D Kbye.




Saturday, 22 October 2011

Hello Sickest Saturday !

Heyyo readers , stalkers and loverssss ! Hihi, Assalamualaikum :)


5 hari tak update belog buruk ni, ouh rindunyaaaa !! >,<"


Okay, today is S-A-T-U-R-D-A-Y


Tapi this Saturday tak best sangat lah, demam sikit. SIKIT kot. Actually since Friday lagi dah kurang sihat. ;)


Btw, pasal F1 In School tu, kiteorang dimaklumkan, 
kiteorang dapat........tempat ke..... TUJUH. Got it? SEVENth. 

Not bad lah i guess, sebab overall pun ada 13 team. Then, first time join. Sokaaaaaayy, we still proud ! :D Then, tak tahu lah dapat wild card untuk next level. Haritu dengar cerita 8 team je yang terpilih untuk National level, tapi tak tahu lah kalau ada any changes. Just berharap je lah dapat pergi next level, kalau tak dapat pun, takpe i dont mind. Hee~



Tgk pic tu, dari kiri ke kanan okay ->
Tyra - Graphic Designer
Sya - Team Manager & Manufacturing Engineer
Shikin - Marketing Manager
Nyssa - Resource Manager & Design Engineer 




Then.
Hasil DEMAM =.= 


Adek aku yang mok ni duduk atas kiteee, =.="



Hoooyeaaaah ! :)


Short entry, got to go =.= Actually ada story siket, tapi kena pertimbangkan dulu samada boleh share ke tak, nanti ada orang saman aku, haha ! :)




I'm one of those people, who always acts happy & puts on a smile to cover-up the pain & misery going on inside.

Whatever happens to you, you only have two choices. Either you make it a good memory, or a good lesson.


One of pics yang baru upload kat page Wasabi Gang ! Cer likeee babee ! Kbyee y'all :)




Monday, 17 October 2011

F1 In School Technology Challenge Region 2011

Heyyo stalkers , sorry for the zillionnnnn late update ! I kinda buzy nowdays plus I got some trouble whenever I wanna switch on my lappy and start to online . Haa ? Yelah , bila nak online je , adik kacau and sort of . Haha :)
But, entry kali ni, pasal F1. Yeah. F1. Formula One. 
Kronologi cerita -




10.10.2011 - Monday
ME, Shikin, Nyssa and Atyrah are in one team, TEAM MAIDEN VENOM that represented our beloved school, SMK Bandar Tasik Selatan.
First day, kiteorang kena buat presentation depan judges dekat Brisdale Hotel. Okay, aku sangat confident and ada lah sikit rasa nervous tu. Last minute preparation, so we all just did whatever we can lah. Tak harap dapat verbal presentation pun. Plus, our 20 pages portfolio pun takde lah hebat mana. Hihik. :) 




This is our 20 pages portfolio.


B4 us, ada Levassor & Blaze


11.10.2011 - Tuesday
Pukul 3 petang, kiteorang gerak pegi Brisdale Hotel. 3D2N kat sana! ^.^ Masa nak naik bilik, kiteorang tersalah lif ! TER-masuk lif to parking. Pastu nak keluar balik, tak sempat cuz pintu lif dah tertutup. Huhu, malunyaaaaaaaa -.-" Sebelum malam, kiteorang sempat pegi UO dekat depan hotel. Beli Maggy Cup sebab bila dah late nite nanti, kiteorang plan nak tgk movie KARAK sambil makan magy




At night, ada taklimat sikit and set up booth. Booth kiteorang simpleeee sangat! And booth tu bukan kiteorang yang rancang, design banner semua bukan idea kiteorang. Tapi takpe, redha je lah sebab last minute kan. :) Psssst, masa nampak team Levassor set up booth, seriously jealous cuz booth diaorang lawa sangat and WHITE


Jersey NIKE tajaan JALAN TAR , muahaha :D


B4 taklimat bermula.


Booth dah separuh siap .

SMK Bdr Tun Hussein Onn, i guess

SMK Aminuddin Baki - BLAZE


SMK Jalan Tiga - Super Sonic

Tachyon 


SMK Aminuddin Baki - Levassor F1 , luv their booth


12.10.11 - WEDNESDAY
RACE day. Mula-mula lawan dengan team VI. Tapi pakai auto start. Kiteorang menang :D
Then, knock out race. Lawan dengan Levassor F1. Whuuuuu, seram sejuk aku masa tu. Team diorang tu dah lah jadi perhatian mata antarabangsa aku ni. Haha :D Maiden Venom vs Levassor, kiteorang menang juga. 



Super Sonic vs Maiden Venom



After that, kena lawan dengan team Super Sonic. Masa tu aku dah yakin dengan diri sendiri, sudah ada confident. But then, aku TER-fault start. Haihh soryy SMK BTS, kiteorang kalah. Beza 0.007sec je. :( 
Perjuangan terhenti di suku akhir. :)


Dinner biasa je, tapi pakai baju kurung sebab nak jadi lain dr yang lain. Sopan kan :)


Satu meja dengan VI 

Lepas dinner tu, dah hilang sopan dah. Kiteorang yang PEREMPUAN ni, mulakan aksi bermain takraw depan bilik ! Aha, lawak gilaaa. Budak VI join, sekepala dgn kiteorang. Then kacau bilik orang lain. Aku join budak VI ketuk bilik 715, 71??? something then lari. Haha kelakar je. :) Dah penat main bola takraw tu, ramai-ramai makan maggy depan bilik kiteorang. Sempoyyyy :> 


13.10.11 - THURSDAY
Last day. FINAL RACE, Super Sonic vs ALPHROMT . *Sorry if spelling salah, hihi :) Super Sonic menang, yeayy congrats !! :) 



Super Sonic ! Paling kiri - KAMAL yg mcm irwansyah. Hee.


Lepastu ada lah penyampaian hadiah. Malas nak ulas pasal tu sebab aku tak beri perhatian sangat. Huhu :) 
Lasssssssssst, kemas booth and snapping pictures buat kenangan. 


STREAMLINE ! ada Philip cute !

with VICTORIAN GP



Seriously masa last day tu aku ada satu plan, tapi aku tak buat pun plan tu and now aku menyesal. HAAAAAAAAAA :'(


Itsokay Maiden Venom tak menang any categories, cuz we all memang tak harap apa-apa pun, just nak pengalaman yang berharga tu. Then junior kiteorang kena buat betul-betul untuk comp. next year pulak. :) 


Heyy my eyes dah tak larat ni, cuz Im typing this entry at 2am and I have to go to school at 8am. Haha :D Sorry, entry tak berkualiti. :)




PS - SYA merupakan seorang insan yang susah nak suka someone. SUSAH SGT kot. But masa dekat sana, I crushed on someone. My eyes dah lekat dekat dia since first time nampak. But, nothing I can do. Haha why I always like this. Bye.


Keeping your feeling alone, will only make you dying.