Awesome Followers

Thanks for visiting my silly-billy blog. Thanks a lot for following and reading. Much love from me, Sya ♥

Monday, 17 October 2011

F1 In School Technology Challenge Region 2011

Heyyo stalkers , sorry for the zillionnnnn late update ! I kinda buzy nowdays plus I got some trouble whenever I wanna switch on my lappy and start to online . Haa ? Yelah , bila nak online je , adik kacau and sort of . Haha :)
But, entry kali ni, pasal F1. Yeah. F1. Formula One. 
Kronologi cerita -




10.10.2011 - Monday
ME, Shikin, Nyssa and Atyrah are in one team, TEAM MAIDEN VENOM that represented our beloved school, SMK Bandar Tasik Selatan.
First day, kiteorang kena buat presentation depan judges dekat Brisdale Hotel. Okay, aku sangat confident and ada lah sikit rasa nervous tu. Last minute preparation, so we all just did whatever we can lah. Tak harap dapat verbal presentation pun. Plus, our 20 pages portfolio pun takde lah hebat mana. Hihik. :) 




This is our 20 pages portfolio.


B4 us, ada Levassor & Blaze


11.10.2011 - Tuesday
Pukul 3 petang, kiteorang gerak pegi Brisdale Hotel. 3D2N kat sana! ^.^ Masa nak naik bilik, kiteorang tersalah lif ! TER-masuk lif to parking. Pastu nak keluar balik, tak sempat cuz pintu lif dah tertutup. Huhu, malunyaaaaaaaa -.-" Sebelum malam, kiteorang sempat pegi UO dekat depan hotel. Beli Maggy Cup sebab bila dah late nite nanti, kiteorang plan nak tgk movie KARAK sambil makan magy




At night, ada taklimat sikit and set up booth. Booth kiteorang simpleeee sangat! And booth tu bukan kiteorang yang rancang, design banner semua bukan idea kiteorang. Tapi takpe, redha je lah sebab last minute kan. :) Psssst, masa nampak team Levassor set up booth, seriously jealous cuz booth diaorang lawa sangat and WHITE


Jersey NIKE tajaan JALAN TAR , muahaha :D


B4 taklimat bermula.


Booth dah separuh siap .

SMK Bdr Tun Hussein Onn, i guess

SMK Aminuddin Baki - BLAZE


SMK Jalan Tiga - Super Sonic

Tachyon 


SMK Aminuddin Baki - Levassor F1 , luv their booth


12.10.11 - WEDNESDAY
RACE day. Mula-mula lawan dengan team VI. Tapi pakai auto start. Kiteorang menang :D
Then, knock out race. Lawan dengan Levassor F1. Whuuuuu, seram sejuk aku masa tu. Team diorang tu dah lah jadi perhatian mata antarabangsa aku ni. Haha :D Maiden Venom vs Levassor, kiteorang menang juga. 



Super Sonic vs Maiden Venom



After that, kena lawan dengan team Super Sonic. Masa tu aku dah yakin dengan diri sendiri, sudah ada confident. But then, aku TER-fault start. Haihh soryy SMK BTS, kiteorang kalah. Beza 0.007sec je. :( 
Perjuangan terhenti di suku akhir. :)


Dinner biasa je, tapi pakai baju kurung sebab nak jadi lain dr yang lain. Sopan kan :)


Satu meja dengan VI 

Lepas dinner tu, dah hilang sopan dah. Kiteorang yang PEREMPUAN ni, mulakan aksi bermain takraw depan bilik ! Aha, lawak gilaaa. Budak VI join, sekepala dgn kiteorang. Then kacau bilik orang lain. Aku join budak VI ketuk bilik 715, 71??? something then lari. Haha kelakar je. :) Dah penat main bola takraw tu, ramai-ramai makan maggy depan bilik kiteorang. Sempoyyyy :> 


13.10.11 - THURSDAY
Last day. FINAL RACE, Super Sonic vs ALPHROMT . *Sorry if spelling salah, hihi :) Super Sonic menang, yeayy congrats !! :) 



Super Sonic ! Paling kiri - KAMAL yg mcm irwansyah. Hee.


Lepastu ada lah penyampaian hadiah. Malas nak ulas pasal tu sebab aku tak beri perhatian sangat. Huhu :) 
Lasssssssssst, kemas booth and snapping pictures buat kenangan. 


STREAMLINE ! ada Philip cute !

with VICTORIAN GP



Seriously masa last day tu aku ada satu plan, tapi aku tak buat pun plan tu and now aku menyesal. HAAAAAAAAAA :'(


Itsokay Maiden Venom tak menang any categories, cuz we all memang tak harap apa-apa pun, just nak pengalaman yang berharga tu. Then junior kiteorang kena buat betul-betul untuk comp. next year pulak. :) 


Heyy my eyes dah tak larat ni, cuz Im typing this entry at 2am and I have to go to school at 8am. Haha :D Sorry, entry tak berkualiti. :)




PS - SYA merupakan seorang insan yang susah nak suka someone. SUSAH SGT kot. But masa dekat sana, I crushed on someone. My eyes dah lekat dekat dia since first time nampak. But, nothing I can do. Haha why I always like this. Bye.


Keeping your feeling alone, will only make you dying. 

No comments:

Post a Comment