Awesome Followers

Thanks for visiting my silly-billy blog. Thanks a lot for following and reading. Much love from me, Sya ♥

Saturday, 15 September 2012

Status unknown.

I'm back again !
"How are chu ?!!" I'm fine, thanks for asking. :P

Okay, I'm done with Trial Exam. Now? Time to chillax my bones and my brain from all those "fun" things. 

The truth is, I'm not really okay. (Kenapa aku rasa bila tak okay je, baru terhegeh nak update blog -____- Silly.) 

I'm stressed out !!
Pernah tak rasa perasaan bila kita ada masalah tapi kita tak boleh nak cerita dekat orang lain sebab diri kita memang macam tu, tak suka cerita benda personal then kita pikir yang kita boleh settle problem tu sendiri yelah tak nak susahkan orang kan, pernah? I'm that type of person. 

Okay bye !!




Wednesday, 4 July 2012

Okay.

-STALK ME FOR THE LAST TIME-

I smiled. I laughed. I look strong from the outside.
But deep inside, nobody ever knows it.



I'M OKAY. 

Sory takkan update blog sementara waktu. Or maybe forever? 
There's nothing left to say, or even share about my beautiful life. 
Semuanya hanya kenangan. 

BYE .

Sunday, 10 June 2012

Another freakin life.

Assalamualaikum and hello everyone ! :)

Yaa, saya tahu saya dah lama menyepi. Thanks sebab rindu dekat saya k. Hihik :P

Masa awal cuti sekolah hari tu, bukan main lagi semangat nak update belog tiap-tiap hari kalau boleh, yelah sebab before this pun buzy dengan sekolah, study, exam, chess tournament, tapi last-last tak de update anything pun. Macam gampang kan. Ehee. Sorry. Buzy -__________-"

Candid by my dad ! Time dinner masa holiday at Pangkor <3 <3

Buzy lah jugak dengan MukaBuku, Twitter, Youtube >,<" Pastu holiday dengan family, window shopping sana sini dengan akak andddd dating dengan Mr.C. Oups !! Shhh, rahsia. Hihik :P Buku sekolah pun saya tak hadap. Sentuh je ada lah. Study pun bila rajin. Okay apa nak jadi lah kan, macam ni nak dapat 10 A ? Haihhh entah lah. =_____="

Harini hari AHAD. Esok ISNIN. Dah mula SEKOLAH. Alaaaaahaiiiiii malasnya ~~~ K start je sekolah dah terbeban dengan folio seni yang tak siap-siap dari dulu. And then project work Add Math yang tak reti nak buat. Lepas tu kena study die hard lagi. Ish, tension -_____-"

K sorry saya tak de niat pun nak type entry ni sebab nak bising-bising pasal hal ni. Yelah orang lain pun sekolah jugak kan. So, welcome back to school ! Heheh. :] 


Okayyy, nanti update lagi. Thanks for reading :]





Wednesday, 25 April 2012

Rindu.

Hello my fellas. 
How's everyone doing? Fine? Awesome? Good. =)
Haihhhh dah berminggu tak online, rindunya dekat blog buruks ni !


So nowwww. Some updates from me.
I'm just fine. Buzy, biasalah. 
Schooling yang memenatkan. Study yang memeningkan. Sakit yang mendera. 
AHHHHHHHHHHHHHH. Tension. =.= 


The WASABYYY. Senioritass BTS-ians.

Dah, ni cuma update lepas rindu je. K bye. :B




Tuesday, 10 April 2012

Yeayy, I'M ADORABLE 17 ^.^

Hello fellas ! :)

Hm, sekarang ni susah sikit lah nak update belog buruks ni. Buzy sikit. :'( 

By the wayyyyy, 

2nd April 2012 - MONDAY 

MY BIRTHDAYYYYYYYYY :D
Saya sudah adorable 17 tahun ni ^.^ Dah besar dah kan. Boleh jadi bini orang dah. :B Haha !

Firstly... 
Thanks semua yang wish birthday saya okay ! :'D  






Thanks Shikin ! Kau memang selalu takdo credit sebab asyik buat mobile internet je. Hihik *peace*


From Tashaaa, classmate yang selalu berdebat sape lagi comel antara kiteorang. Huhuk :3


Atie ! My classmate yang menjadi kakiLike tegar dalam fesbuk. Hoho :D

Ni classmate since form 1 lagi ! Tapi masuk form 4 baru sekepala en ^^, Thanks marzuk !


Ni kawan masa zaman join competition F1 dulu. 
Thankyou cuz at least remember my bufday ! 




Thankyou for this and update dekat blog yaa my new classmate - Nawa ! So cute lah :D

And thankyou everyone yang wish dekat inbox facebook ! Sory ada yang tak reply.. Macam yang saya cakapkan, saya agak buzy, online pun jarang. Sory kay.. ^_^
















Thankyou agaaaaaaaain :'D

Second... Ni cerita pasal surprise yang saya dapat. >,<"

Masa tu kan hari Isnin.. So saya ada terfikir nak stayback dekat sekolah, buat homework. Lagipun malas nak balik rumah awal masa tu. 
Tapi tak jadi stayback... Si Shikin dengan Adreanna suruh balik.. =.="
Sya jadi curious nak balik cuz si Shikin ni cakap, " Sya, pegi balik, online ! "
Sya pun jadi curious....kenapa suruh online eh.. Terfikir gak dorang ada buat something ke kat facebook..
So.. Sya pun kemas barang and balik..
Sampai je rumah, dah lah tak terus pergi mandi and tukar baju, Sya terus on laptop and then online..
Terkejut cuz ramain jugak orang yang wish birthday sya dekat FB :')
Tengah syok online tu, tiba-tiba pukul 2 lebih macam tu lah, ada orang ketuk pintu !
Sya pergilah intai sape yang ketuk pintu tu !
Rupanyaaaa.....
My bestfriendsssss semua ada ! :'D
Dorang bawa chocolate cake, cheezy wedges *home made by Yoyai*, ice cream and more ! Siap nyanyi lagu happy birthday lagi masa buka pintu tu !
OH MYYYYY.....


*hadiah*

Terharu.... Rasa macam nak menangis :') 

Tu lah birthday surprise yang Sya takkan lupa.. :') Sayang jugak mereka tu kat itew kannn.. Hihik :3




Thank you Yoyai, Shikin, Tyrah, Adell, Fara, Adreanna and Zaty !! :'D
-CS-

Sunday, 1 April 2012

A big cry :'D

Kayy banyak benda tak dapat nak update dekat blog buruk ni. Acano nak buat, buzy. =.="


Hello fellas (: Hopefully you guys are doing fine now ^.^


30 MAC 2012 merupakan birthday one of my WASSSABYY GANG, she is ADREANNA ! Dia tu awesome weh ! Sayang gila aku dekat dia. Dia la yang amat memahami. Sometimes dia tengok muka aku dia boleh agak aku tengah pikir pasal apa. Huhuk :B Oh yaa, dia tu good advisor tau ! ^.^ 
Sya - Nyssa - Adreanna !

WASSABYY buat surprise last minute utk dia. Masa tu dalam class BM, kena buat karangan tapi tak buat pon...CUZ... ME, Nyssa & Shikin duduk berbincang pasal macam mana nak kasi surprise dekat dia.
Firstly Shikin kasi idea, order pizza domino's utk Adrianna. WASSABYY sume share2 lah duit sikit kan. 
Masa rehat, tugas Shikin pergi order Piza. 
ME and Farra pulak rehat dekat canteen dgn Adrianna. 
Atyrah, Adell and Nyssa pulak stay dekat class, tulis besar2 kat whiteboard - HAPPY BIRTHDAY ADREANNA. Semuanya berjalan lancar.


Masa dah habis rehat tu, aku terlupa tugas aku yang seterusnya -.-" Patutnya aku kena lengah-lengahkan masa, biarkan si bufday girl tu masuk class lambat. Lagipun lepas rehat, cikgu Math tak masuk class. Tapi aku lupooo nak lengah-lengahkan masa. >,<"
Nasib baik Atyrah muncul kat luar class ! So si bufday girl pun tak sempat lah masuk class cuz Atyrah ni pandai gila buat drama ! Si Atyrah ni ajak si bufday girl pergi library lah, teman jumpa cikgu lah, pergi tandas lah. Haha :D 
Then, aku masuk class, sediakan satu kad utk Adrianna. Card tu simple je. Ada signature sume student class 5Bestari and ucapan ! ^.^ 
Tapi... lagi 15 minit camtu kot pizza nak sampai, bufday girl dah masuk class. Aisehh. Kena pakai plan B ! 
MASA DIA MASUK CLASS, TERKEJUT BETUL MUKA DIA SEBAB SATU CLASS WISH HAPPY BIRTHDAY, NYANYI LAGU BIRTHDAY AND KASI CARD ! ^.^ 
MUKA TERKEZUUUUT tu tak leh lupa lah ! Haha :D
Then, lepas sume dah cool.....pizza dah sampai kat depan gate sekolah. 
ME, Shikin, Adell, Fara & Zaty masuk class with Sir Chan ( our class teacher ) sambil bawak pizza utk Adreanna ! 
OHMYYYYGOD, MUKA DIA TERKEZUUUUT LAGI LEPAS TU SIAP CRY LAGI. Alolo menyentuh perasaan sungguh ! :')




Then malas cite lah ape jadi. Cube korang imagine je lah ye kalau rajin. Huhuww :3



Memang AWESOME (:

Thursday, 29 March 2012

Late night..

Hello lifeless.

Late at night, when I can't sleep..I think about you and me and what we used to be.

Dia buat apa? Dia tengah usha diary dia yang penuh dgn pic girl dia suka tu :')


Siapa tak kenal Mario Maurer? Dia lah hero cerita ni. :-*


Tu movie kesukaan Sya. SERIOUSLY
Tajuk movie tu Crazy Little Thing Called Love - First Love.
First time tengok movie tu last year. Tengok kat youtube ! >,<"
Now baru perasan, full movie ni dah takde kat youtube. Alaaa sedih nya cuz tak download movie ni dulu. :'(
Tengok scene dalam movie ni...hm.. buat tersenyum.. :') Awesome gila first love dorang !

Tapi..

Tu movie boleh cerita la. Realiti? Yeah. Ada juga yang sweet and lagi sweet. 

Tapi.. Sweet tu sweet jugak lah kan.. The pain is always behind the sweet things. Betul ke tak? I'm just saying.. 


Single and in a relationship are just titles. Your heart determines your true relationship status.


Wednesday, 28 March 2012

Crazy little thing..

Hello lifeless.



Seteruk mana pun sakit hati ini, sayangku kekal selamanya.
Sejauh mana pun aku melarikan diri, sayangku hanya 'dia'..


Monday, 26 March 2012

Checkmate, you die !

Hi ! 
Lambatnya aku publish entry pasal Chess Tournament ! >,< 
Sorry, ada masalah technical sikit. :P

Anyway, 19-23 Mac haritu ada chess tournament dekat SMK SRI SAUJANA. Tahun ni dah kali ketiga aku join chess tournament. 

Tahun ni Sya masuk tournament untuk GROUP and INDIVIDUAL. Alhamdulillah, untuk group yang terdiri daripada ME, Saidatul, Adila and Farah, kiteorang dapat 5th place. Kiteorang dapat pergi next level. ^_^

Sai - Sya - Dila - Fara 
Group, SMK BTS :D

Untuk individual under 18 pula, Sya dapat 13th place. Kira okay lah tu. Lawan semuanya hebat-hebat.  Anddd, Sya dapat pergi next level jugak. ^_^


Kebanyakkan player tahun ni, semua muka sama je. Player same je yang main tiap2 tahun. =.= Hebat2 pulak tu, terutamanya player from SMK Sri Hartamas. 

K have a look, ni semua pic masa last day tournament ! (:


Muka nervous.



Farah and Saidatul.


SMK Sri Sentosa. 

SMK Bukit Jalil.

SMK Sri Hartamas. First place. Why oh why mereka ni hebat sangat 0.0"

Maktab Tentera Darat (MTD).

SMK Victoria

Methodist Boy School KL. First place.

Muka kalah junior kiteorang. Hihik >,<

Gurlssssss, I'm so proud of you ALL !! :D

Okay tu jelah k. 
Hopefully, dapat buat yang lebih baik bila lawan peringkat negeri nanti. 
Tahun ni last dapat join activity sekolah. Next year, dah takde dah. :)
Seronok main chess ni !!! Try lah wei :D 

.Sai and SYAA.
// MAJULAH CHESS UNTUK NEGARA // 

Byeeeeeee (:

Friday, 16 March 2012

Aku masak, kau makan je lah wahai KRS ! :D

Ola ! Assalamualaikum :)


Entry kali ni, macam album gambar. You guys scroll je lah sampai bawah, usha setiap gamba k.  Heheww :3


Actually, 9,10,11 Mac haritu, ME and MY WASSSSABY GANG jadi AJK MASAKAN untuk camping Kadet Remaja Sekolah SMKBTS.


Syok wey wa cakap sama lu ! 
Kiteorang masak, kiteorang rasa, kiteorang makan. Pastu kalau setan dah bisik kat telinga suruh jadi tamak, haaa, tambah lebih-lebih lah apa yang dimasak tu. Untung lah sedap. Kaaaaaaaaaaaaan ! >,<





## Orang tua-tua kata kalau dua sudip dalam satu kuali, nanti bila besar kita share suami. Ahh no way kan Nyssa Yusof !! :3

## Tengok tu syok je Nyssa Yusof mengarah orang ! *candid*

## Muka tak puas hati? Hihiw :3

## Senior KRS. Muka Hazeek bila tak tidur memang macam ni. Haha :D

Kena ragging ke ni? Haa padan muka >,< 

Kami lah AJK MASAKAN CAMPING KRS 2012 ! :D
- Dyla, Fara, Sya, Nyssa, Shikin, Tyrah-


Banyak gila memory and tunjuk ajar yang aku dapat. Lepas ni takde lah aku jadi anak dara tak pandai masak lagi. :p
Kay ! Next entry coming soon !